ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στατιστική δείχνει πως χρειάζεται νέα… υπέρβαση απέναντι στην Ούνιξ

Ο Άρης έκανε την έκπληξη στον πρώτο γύρο του Δ’ ομίλου και πήρε σπουδαίο “διπλό” στο Καζάν απέναντι στην Ούνιξ, που έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι της Τετάρτης δεν είναι ακόμα δυσκολότερο, γιατί οι Ρώσοι παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα από τότε και μετά.

Ο Άρης προέρχεται από την πολύ κακή εμφάνιση στην Ποντγκόριτσα και την βαριά ήττα από την Μπούντουτσνοστ, σε αντίθεση με την ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν που επικράτησε στην έδρας της επί της Μπάνβιτ και οδηγεί την κούρσα.

Οι Ρώσοι υπερτερούν έναντι του Άρη σε βασικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μιας αναμέτρησης. Στα ριμπάουντ που είναι και το δυνατό σημείο του φετινού Άρη, η Ούνιξ είναι καλύτερη με… βραχεία κεφαλή, ενώ οι παίκτες του Πασούτιν έχουν καλύτερο συντελεστή στην αναλογία ασίστ – λαθών, μοιράζοντας περισσότερες τελικές πάσες και κάνοντας λιγότερα λάθη. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είναι πιο εύστοχη έγω από τα 6.75μ., αλλά οι Ρώσοι σουτάρουν καλύτερα και δίποντα και βολές.

Μπορεί τα στατιστικά στοιχεία να δείχνουν ότι η Ούνιξ είναι το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση, όμως αν οι παίκτες του Άρη παρουσιαστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι και συνεπείς στο αγωνιστικό τους πλάνο, περιορίζοντας συγκεκριμένους παίκτες των Ρώσων, θα έχουν πιθανότητες να πανηγυρίσουν ακόμα μια ευρωπαϊκή νίκη, κόντρα σε μία ομάδα που θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού.

Η στατιστική εικόνα Άρη και Ούνιξ στις πρώτες 7 αγωνιστικές

Άρης  Κατηγορία Ούνιξ Καζάν
72.6 Πόντοι 79.9
35.0 Ριμπάουντ 37.9
9.4 Επ. Ριμπάουντ 7.9
25.6 Αμ. Ριμπάουντ 30.0
15.3 Ασίστ 18.7
7.9 Κλεψίματα 6.4
3.7 Μπλοκ 2.7
12.1 Λάθη 10.7
45.6% Δίποντα 55.0%
34.8% Τρίποντα 29.9%
71.2% Βολές 76.6%
76.7 Αξιολόγηση 97.6

 

To Top