ΜΠΑΣΚΕΤ

Η στατιστική υπεροχή του Τολιόπουλου και η δεδομένη κλήση από τον Σπανούλη

O Βασίλης Τολιόπουλος είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης του Άρη και είναι ο ηγέτης στα δύσκολα.

Ο Έλληνας γκαρντ έχει ψυχρή λογική, εκτελεστική δεινότητα και αποτελεί δίκαια τον καλύτερο παίκτη και αρχηγό του Άρη. Στα 28 του χρόνια πλέον, ο έμπειρος γκαρντ δείχνει να έχει βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ εκτέλεσης και δημιουργίας, αριθμώντας 13.8 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ μέσο όο με 34.1% στα τρίποντα σε 25 λεπτά συμμετοχής στην Stoiximan Basket League και 13.8 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ μέσο όρο με 36% στα τρίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής στο EuroCup.

Τα νούμερα μπορεί να επιβεβαιώνουν πλήρως την αγωνιστική του κατάσταση, αλλά η πνευματική του ικανότητα να ηγείται στα πολύ δύσκολα είναι σπάνια. Αν συνεχίσει έτσι, ο Βασίλης Σπανούλης θα πρέπει να τον έχει σίγουρα στο καρνέ του, μιας και η σχέση των δυο είναι καρμική…

Ο ίδιος ο Τολιόπουλος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ο «Kill Bill» αποτελεί το πρότυπό του. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες θα είναι σίγουρα στις κλήσεις για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. «Θα είναι μεγάλη μου χαρά να εκπροσωπήσω την Εθνική Ομάδα», δήλωσε πρόσφατα.

Οπότε, είναι θέμα χρόνου να κληθεί και επίσημα στους παίκτες που θα καλέσει ο Βασίλης Σπανούλης.

 

To Top