ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή της εισβολής στο κτίριο της ΕΡΤ (video)

Βίντεο από την εισβολή μελών της ομάδας Ρουβίκωνα στο κτίριο της ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια του επετειακού κεντρικού δελτίου για τα 50 χρόνια δημόσιας τηλεόρασης, δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Στα δύο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα hipstories.gr, φαίνεται η στιγμή της εισβολής των αντιεξουσιαστών στο κτίριο, με τους περισσότερους εργαζόμενους να κυκλοφορούν στους διαδρόμους αναστατωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι πηγαίνουν προς την είσοδο, για να δουν τι είχε συμβεί.

Μεταξύ αυτών και η Λιάνα Κανέλλη, η οποία ήταν καλεσμένη της ΕΡΤ. Η εισβολή άλλωστε των αντιεξουσιαστών έγινε ενώ το δελτίο ήταν στον “αέρα” και στο πλατό βρίσκονταν η βουλευτής του ΚΚΕ και ο παρουσιαστής Πάνος Χαρίτος.

Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο κτίριο και από αυτούς οι μισοί μπήκαν στο κοντρόλ, από όπου ζήτησαν από όσους ήταν μέσα, να βγουν και οι άλλοι μισοί στο πλατό. Αφού έσπασαν καρέκλες, κινητά τηλέφωνα κι ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έδωσαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας στον παρουσιαστή, ζητώντας να το αναγνώσουν οι ίδιοι.

Αφού το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, συνομίλησαν με τον Γενικό Διευθυντή και αποχώρησαν.

Στο δεύτερο βίντεο, ακούγεται η Λιάνα Κανέλλη να συνομιλεί μαζί τους.

To Top