Η Στοκχόλμη υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Σουηδίας για το 2030

Η πόλη της Στοκχόλμης υποστήριξε σήμερα (21/11) την υποψηφιότητα της Σουηδίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030, με τη σουηδική πρωτεύουσα να αναμένεται να είναι ο κύριος χώρος διεξαγωγής των αγώνων. «Το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζει την πρωτοβουλία για μια Σουηδική υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2030», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Η σουηδική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στις 12 Νοεμβρίου στη Σουηδική Ολυμπιακή Επιτροπή να προχωρήσει με τον φάκελο υποψηφιότητάς της, λέγοντας ότι είναι έτοιμη να «εξετάσει τις προϋποθέσεις για την παροχή των κρατικών εγγυήσεων που απαιτούνται για μια υποψηφιότητα».

Ως μέρος αυτών, η Στοκχόλμη θα αποτελούσε τον κύριο χώρο διεξαγωγής των Χειμερινών Αγώνων του 2030, αλλά θα επιλέγονταν και άλλες τοποθεσίες στο κέντρο της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Φάλουμ, Άρε και Έστρερσουντ.

«Με την υποστήριξη της πόλη μας, το μήνυμά μας είναι ότι η διοργάνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με βιώσιμο τρόπο σε κλιματικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο», δήλωσε η δήμαρχος της Στοκχόλμης, Κάριν Βάνγκραντ.

To Top