ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στροφή στη FIBA και το “παράθυρο” της Ευρωλίγκας με προϋποθέσεις

Η ροπή του Άρη προς την FIBA εφράστηκε και επίσημα χθες με επιστολή προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι στο ενδεχόμενο να παίξει εκεί ο Άρης την επόμενη χρονιά, εκτός κι αν η Ευρωλίγκα έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει επαφή ανάμεσα στον Άρη και την Ευρωλίγκα άμεσα, ώστε να αποσαφηνιστεί αυτό που υπήρχε σαν πληροφορία (και δεν διαψεύστηκε από πουθενά) για την wild card. Ο Άρης θέλει να παίξει εκεί όπου θα είναι καλύτερα και αγωνιστικά και οικονομικά.

Η Ευρωλίγκα φέρεται να είναι ανοικτή να δώσει wild card στον Άρη, αλλά με την προϋπόθεση να φτιάξει ομάδα με μπάτζετ τουλάχιστον 3-3,5 εκατ. ευρώ. Λογικό μεν, όμως ακόμα πιο λογικό είναι το επιχείρημα των κίτρινων και δη του Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος ορθώς ζήτησε από την Ευρωλίγκα όχι μονοετή “σύμβαση” με την διοργάνωση, αλλά μιας τρετίας (τουλάχιστον) ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ένα πρόκτζεκτ σε μακροπρόθεσμο διάστημα και όχι σε βάθος ενός χρόνου με την αβεβαιότητα του τι θα γίνει την (μεθ)επόμενη χρονιά.

Μένει να φανεί μέσα στα επόμενα 24ωρα πώς ακριβώς θα κινηθεί η ΚΑΕ σε αυτό το ζήτημα. Εκτός απροόπτου οι κίτρινοι θα εκπροσωπηθούν στην συνάντηση της Δευτέρας στο Μόναχο, οπου έχουν προσκληθεί όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων που θέλουν να συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

To Top