Η συγγνώμη και το fair play του Ηρακλή

Ο Ανδρέας Ηρακλής αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη στο Καραϊσκάκη για το δυνατό μαρκάρισμα στον Γιάννη Μανιάτη. Ο μέσος των κίτρινων πήγε πολύ δυνατά στον αντίπαλό του και τον τραυμάτισε με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του Δελφάκη. Ο Ηρακλής αμφισβήτησε την απόφαση του Αρκάδα ρέφερι, ωστόσο, έμεινε πάνω από τον πεσμένο Μανιάτη θέλοντας να διαπιστώσει το μέγεθος του τραυματισμού του.

Ο παίκτης του Αρη, που πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, δεν έμεινε εκεί… Με το που σφύριξε για τελευταία φορά ο Δελφάκης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκε στον Μανιάτη για να του ζητήσει συγγνώμη για το χτύπημα και να διαπιστώσει αν είναι καλά.

Οι δυο τους, συζήτησαν για λίγο τη φάση κι αποχώρησαν μονιασμένοι για τα αποδυτήρια. Μια κίνηση που αν μη τι άλλο χρίζει προβολής και είναι άξια αναφοράς και μίμησης…

Αυτή δεν ήταν η μοναδική στιγμή που τηρήθηκε το fair play στο ματς. Γύρω στα μισά του β’ μέρους, έγινε μια φάση με πρωταγωνιστές τους Κάμπελ-Δελφάκη. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού είπε στον Αρκάδα ρέφερι ότι έδωσε ανάποδα ένα φάουλ, το οποίο είχε δώσει υπέρ των «ερυθρόλευκων». Ο Δελφάκης αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες γύρω του κι έδωσε το χέρι του στον Κοσταρικανό.

πηγή: sentragoal.gr

To Top