ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η συγκλονιστική κατάθεση Λεμπιδάκη: «Με είχαν δεμένο συνεχώς, σαν σκυλί»

Με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης τις στιγμές κόλασης που έζησε με τους απαγωγείς του επί 6 μήνες. 

«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» αναφέρει στην κατάθεσή του. Οπως είπε ο επιχειρηματίας «μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα».

Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς είπε: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Μετά την κατάθεσή του,αργά το απόγευμα, ο απαχθείς επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έφυγε από την Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο όπου είχε μεταφερθεί μετά την απελευθέρωσή του και όδευσε προς στο Ηράκλειο. Το όχημα οδηγούσε επιστήθιος φίλος του γνωστού επιχειρηματία.

Φύλο και φτερό η μάντρα

Την ίδια ώρα, «φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ το χώρο στον οποίο οι απαγωγείς κρατούσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, συλλέγοντας στοιχεία για την απαγωγή που διήρκησε 6 ολόκληρους μήνες και έληξε σήμερα το πρωί, μετά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των επίλεκτων ανδρών της ΕΛΑΣ.

Από το πρωί, αστυνομικοί «σαρώνουν» τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον πάνω όροφο μάντρας αυτοκινήτων, στον οποίο κρατείτο δεμένος σε ένα κρεβάτι ο επιχειρηματίας, ψάχνοντας να βρουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αστυνομικοί της σήμανσης, ελέγχουν το χώρο και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το Flashnews.gr, μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση με σακκούλες, ευρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην υπόθεση και θα αποτελέσουν στην ογκώδη, όπως αναμένεται δικογραφία.

Η πολυπληθής ομάδα της ΕΛΑΣ, για πάνω από 10 ώρες, ερευνά το χώρο που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία, σε σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε κανονικά η μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το neakriti.gr οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη έδρασαν με συντονισμένο τρόπο τις 186 μέρες της ομηρίας, όχι όμως και χωρίς λάθη που οδήγησαν τελικά στη σύλληψή τους.

Ο στενός πυρήνας των απαγωγέων είχε στήσει την επιχείρηση ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο κρησφύγετο των κακοποιών, ο επιχειρηματίας άκουγε μόνο φωνές καθώς βρισκόταν πίσω από ένα παραβάν και φέρεται να μην έχει αντικρίσει καθόλου τα πρόσωπα των δραστών.

Αναγνωρίζει τις φωνές των δραστών

Μάλιστα από τα πρώτα πράγματα που του ζήτησαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ήταν να ακούσει φωνές κατηγορουμένων ώστε να αναγνωρίσει τα δράστες της απαγωγής. Ο 53χρονος επιχειρηματίας πάντως δεν φέρει να φέρει ίχνη στα χέρια του από χειροπέδες και ήταν αλυσοδεμένος από το πόδι σε ένα στρώμα για να μην επιχειρήσει να διαφύγει, γεγονός που ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο καθώς ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένος.

Το προφίλ των δραστών

Σε ότι αφορά τους απαγωγείς, ήδη ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε τουλάχιστον 17. Τα 7 πρόσωπα θεωρείται ότι είναι ο στενός πυρήνας των απαγωγέων. Η πληροφορία ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται και πρώην εργαζόμενοι του επιχειρηματία, δεν ευσταθεί.

Πάντως στο σύνολό τους πρόκειται για ένα συνονθύλευμα οικονομικά κατεστραμμένων επιχειρηματιών- που είχαν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις -με παραβατική συμπεριφορά, άνθρωποι της νύχτας και γνωστοί στις αρχές.

Ιδιοκτήτης στριπτιζάδικων, μεσίτης και μία ανήλικη κοπέλα ανάμεσα στους απαγωγείς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν που είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπήκοος FYROM, και φέρεται ότι είναι αυτός που φύλαγε το θύμα της απαγωγής και ακόμη ένα άτομο. Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές για ποινικά αδικήματα.

Ολη η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου συζητά την απαγωγή, την ευτυχή της κατάληξη αλλά και τους εμπλεκόμενους σε αυτή.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν «υπεράνω υποψίας» τον ιδιοκτήτη της μάντρας με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όπου κρατούνταν αλυσοδεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν γνωστός στην Κρήτη και ειδικά στο Ρέθυμνο και έδειχνε εύρωστος οικονομικά.

Ο ιδιοκτήτης της μάντρας ήταν εκείνος που σύμφωνα με τις πληροφορίες, «κρατούσε τσίλιες» ενώ η ανήλικη κόρη του – που συνελήφθη επίσης – φέρεται να αγόραζε τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων οι απαγωγείς επικοινωνούσαν με την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Συνελήφθη επίσης ένας μεσίτης του Ρεθύμνου -ενεργό μέλος κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Στη φάκα της αστυνομίας πιάστηκε και ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά

Ενας ακόμη συλληφθείς ήταν ιδιοκτήτης στριπτιζάδικων στην Κρήτη, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Εχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία ενώ κατά πληροφορίες, είναι συγγενής ενός εκ των υπαλλήλων που εργάζονταν στην εταιρεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε εδώ και τρεις μήνες τους δράστες

Περισσότερο από τρεις μήνες πριν, είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάποιους από τους δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση έως ότου διασφαλίσουν απόλυτα τη ζωή και την ακεραιότητα του απαχθέντος.

Τι λέει η μητέρα της ανήλικης

«Αποκλείεται να αγόραζε τις κάρτες η κόρη μου. Ηταν πάντα μαζί μου, λέει η μητέρα της 16χρονης, που κρατείται καθώς φέρεται να είναι εκείνη που αγόραζε τις κάρτες ανανέωσης.

«Ό,τι κάρτα χρησιμοποιούσε εκείνη της την αγόραζα εγώ κι αν δεν την αγόραζα, της έδινα χρήματα και πήγαινε εκείνη, Οι κάρτες ήταν των δέκα ευρώ, μία φορά το μήνα» είπε στην εκπομπή Tatiana Live η μητέρα της 16χρονης.

Σύμφωνα με την ίδια, η σύλληψη του άνδρα της και της κόρη της έγινε το πρωί μέσα στο σπίτι: Το πρωί ήρθαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν και τους δύο. Εγώ το έμαθα το μεσημέρι” είπε χαρακτηριστικά.

«Αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες», υποστηρίζει η σύζυγός του άνδρα που κρατείται από την Αστυνομία και συμπληρώνει: «Ούτε ο μπαμπάς μας είναι ανακατεμένος ούτε η κόρη μου. Ούτε ο ίδιος ξέρει γιατί τον συνέλαβαν».

Την Τετάρτη τελικά η παρουσίαση της εξιχνίασης της απαγωγής

Την Τετάρτη το πρωί τελικά, στην έδρα της ΓE.Π.A.Δ. Κρήτης στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εξιχνίασης της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Παρόντες θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς. Η παρουσίαση θα γίνει από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη και τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Αλλαζαν συνεχώς κρησφύγετα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα.

Το τελευταίο ήταν στην εγκαταλελειμμένη μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου, περίπου 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου έγινε σήμερα η επιχείρηση με την ευτυχή κατάληξη. Οι απαγωγείς κρατούσαν φυλακισμένο τον επιχειρηματία, δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, για να μην μπορεί να φύγει, ενώ τον πρόσεχε ένας από αυτούς.

Ο τυχαίος έλεγχος πρόδωσε τους απαγωγείς

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Η έρευνα στο σπίτι στα Σφακιά και η μπλόφα από την ΕΛ.ΑΣ.

Από τη στιγμή εκείνη, το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη, με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν χθες να εντοπίσουν το κρησφύγετο όπου κρατείτο ο όμηρος και από χθες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top