Η συμβουλή του Κλοπ στον Τεν Χαχ: “Δεν διάβαζα τι έγραφαν για μένα όταν πήγα στη Λίβερπουλ”

Με αφορμή την πίεση που δέχεται ο Έρικ τεν Χαχ, λόγω των άσχημων εμφανίσεων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γιούργκεν Κλοπ υποστήριξε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ένας προπονητής είναι να μην διαβάζει και να μην ασχολείται με όσα γράφονται για εκείνον.

Η Super League παίζει στη Stoiximan με αμέτρητες επιλογές, 0% γκανιότα*, bet builder και ενισχυμένες αποδόσεις! *Όροι & προϋποθέσεις

Η κατάσταση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μυρίζει “μπαρούτι” το τελευταίο διάστημα, με τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας στην Premier League να έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στον κόσμο, ο οποίος ετοιμάζει διαμαρτυρία πριν το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ (22/8).

Ο Έρικ τεν Χαχ, όπως είναι λογικό, βρίσκεται στο “μάτι του κυκλώνα” και δέχεται έντονη πίεση. Με αφορμή το τεταμένο κλίμα στους κόκκινους διαβόλους ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε πως το καλύτερο για τον Ολλανδό τεχνικό, όπως και για κάθε προπονητή, είναι να αγνοήσει όσα γράφονται ή λέγονται για εκείνον.

“Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι μια θάλασσα γεμάτη καρχαρίες. Όταν έφτασα στη Λίβερπουλ πριν από επτά χρόνια, δεν νομίζω ότι είπε κάποιος: “Θεέ μου, δες τι έκανε”.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν διάβασα τίποτα και αυτό μου το κάνει πιο εύκολο, γιατί δεν σε νοιάζει τι λένε οι άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να διαβάζεις τι γράφουν. Δεν χρειάζεται να ταράζεσαι από αυτό. Εστίασε στη δουλειά και κάνε μικρά βήματα.

Ισχύει το ίδιο για κάθε σύλλογο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι διαφορετικό για τις μεγαλύτερες ομάδες. Σίγουρα, αν χάσεις, τότε τα πέντε πρώτα άρθρα σε εφημερίδες αφορούν αυτό.

Αλλά αν είσαι αρκετά δυνατός για να μην το διαβάσεις, τότε μπορείς να έχεις μια καλή ζωή και απλώς να δουλέψεις και να εστιάσεις στα σημαντικά πράγματα. Αυτό λοιπόν κάνω για επτά χρόνια και αυτό με βοηθάει. Αυτή είναι η μόνη συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω”.

To Top