Η συνολική παρουσία Άρη και Ολυμπιακού στην φετινή Super League…

Η Super League ανέλυσε ενδελεχώς τα όσα έχουν πετύχει φέτος στο πρωτάθλημα της Super League, οι δύο σημερινοί αντίπαλοι, Άρης και Ολυμπιακός.

Αναλυτικά:

Ο Άρης

Νικώντας τον ΟΦΗ τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, αφήνοντας πίσω ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η δεύτερη θέση είναι η καλύτερη του Άρη τα τελευταία 41 χρόνια, αφού κάτι τέτοιο είχε να κάνει από το 1981.

Τερμάτισε χωρίς ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ανάμεσα σε αυτά ήταν εκτός έδρας με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Η τελευταία ισοπαλία του ήταν στην Τούμπα, όπου πήρε 2-2. Ήταν το δεύτερο μόλις παιχνίδι του στη σεζόν, όπου προηγήθηκε, αλλά δεν νίκησε.

Έχει να χάσει από τις 30 Ιανουαρίου, 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αυτή είναι η μοναδική του ήττα στα εννέα τελευταία, όπου έχει τέσσερις νίκες.

Κέρδισε τα έξι από τα επτά πρώτα, αλλά στα επόμενα 19 κέρδισε άλλα εννέα.

Έχει χάσει τέσσερα από τα 14 μέσα στο 2021, αφού είχε μια ήττα στα 12
προηγούμενα.

Ξεκίνησε αήττητος στα επτά πρώτα, αλλά έκανε πέντε ήττες στα 19 που ακολούθησαν.

Και στις 14 τελευταίες νίκες του δεν έχει δεχτεί γκολ! Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από την πρεμιέρα, όταν νίκησε 3-1 τη Λαμία, αφού είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Οι εννέα από τις 14 τελευταίες νίκες του είναι με 1-0, δύο με 2-0 και τρεις με 3-0!

Δεν σκόραρε στα πέντε από τα 14 τελευταία παιχνίδια του, αφού είχε σκοράρει και στα 12 πρώτα! Έχει πετύχει μόλις 34 γκολ, 30 λιγότερα από τον πρώτο Ολυμπιακό.

Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 15 παιχνίδια. Το έκανε στα έξι από τα εννέα τελευταία.

Μόνο στα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης, που έχασε και τον ΠΑΟΚ, που έφερε ισοπαλία, δεν κατάφερε να πετύχει νίκη, αν και προηγήθηκε. Στα άλλα 15 που βρέθηκε μπροστά στο σκορ τα κέρδισε.

Ο Άρης τερμάτισε δεύτερος και στον πρώτο γύρο. Είναι η ένατη φορά στην ιστορία του που τερματίζει πρώτος ή δεύτερος, αλλά πρώτη φορά από το 1986 και μετά.

Στο Κύπελλο προκρίθηκε στα προημιτελικά, νικώντας δύο φορές με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό χάνοντας 2-1 στο Νέο Φάληρο και φέρνοντας 1-1 στο Χαριλάου.

Ο Ολυμπιακός

Ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή του πορεία με νίκη (1-0) στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, που όμως δεν συνοδεύτηκε με πρόκριση. Είχε προηγηθεί η νίκη στη Λάρισα, που έκλεισε την κανονική περίοδο για τον Ολυμπιακό στην κορυφή με 16 βαθμούς διαφορά από τον Άρη. Χρειάζεται 14 βαθμούς ακόμα στα πλέι οφ, για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Nίκησε στα τρία τελευταία παιχνίδια του, για να φτάσει τις 21 νίκες στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που δεν έχει άλλη ομάδα πάνω από 15!

Πριν από τις τρεις νίκες, δεν είχε κερδίσει τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα) και Άρη. Δεν νίκησε δύο διαδοχικά παιχνίδια για πρώτη φορά από τον Δεκέμβρη του 2019.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι η μοναδική στα 28 τελευταία του για το πρωτάθλημα, με 23 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Έχασε από τον Παναθηναϊκό, αφού είχε μια ήττα στα προηγούμενα 67! Τώρα έχει δύο στα τελευταία 72.

Και οι τέσσερις ισοπαλίες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι με σκορ 1-1. Μαζί με Απόλλωνα και ΟΦΗ έχει τις λιγότερες.

Eχει σκοράρει και στα 28 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος μετά την περσινή
ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στα πλέι άουτ.

Έχει πετύχει 64 γκολ, 15 περισσότερα από τη δεύτερη επίθεση του ΠΑΟΚ.

Έχει πετύχει 12 φορές τουλάχιστον τρία γκολ και τις πέντε από αυτές τουλάχιστον
τέσσερα.

Ξεκίνησε χωρίς να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στα έξι πρώτα παιχνίδια, αλλά τώρα έχει σκοράρει στα 15 από τα 20 τελευταία πρώτα ημίχρονα. Έχει 22 γκολ στο πρώτο ημίχρονο έναντι 42 στο δεύτερο.

Έχει και την καλύτερη άμυνα με 13 γκολ, με 10 από αυτά να τα δέχεται στα τελευταία 16 παιχνίδια.

Δέχτηκε δύο γκολ από τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν είχε συμβεί στα 24 προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι τώρα το μοναδικό από τα 29 τελευταία που συνέβη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Κάτι τέτοιο έχουν κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, στις σεζόν που τερμάτισαν αήττητοι.

Στο Κύπελλο προκρίθηκε αρχικά επί του Παναιτωλικού, νικώντας τον δύο φορές με 3-0. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Άρη, με 2-1 εντός έδρας και 1-1 εκτός. Παίζει στα ημιτελικά με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.

To Top