Η “σφαγή” της διαιτησίας δεν έκρυψε τις αδυναμίες του Άρη! Επιβάλλεται ρεαλισμός και “καθαρό μυαλό”

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν ο Άρης είχε χθες… κανονική διαιτησία, θα έφευγε με τους τρεις πόντους από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Δεν υπάρχει, όμως, επίσης αμφιβολία ότι η εικόνα που παρουσίασε στο παιχνίδι ήταν επιεικώς μέτρια και σε αυτό το κομμάτι πέραν των παικτών, σαφώς έχει ευθύνη και ο Λούκας Αλκαράθ.
Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ουδείς διαιτητής έχει το δικαίωμα να στερεί από μια ομάδα τους βαθμούς της νίκης, ακόμα κι αν αυτή δεν… παίζει ποδόσφαιρο. Ο Άρης χθες δεν ήταν καλός, ήταν πολύ μέτριος, ίσως ήταν κακός. Ομάδα χωρίς συνοχή, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς φαντασία, χωρίς δημιουργικότητα.
Ελαφρυντικό υπάρχει. Οι νεαροί παίκτες του Άρη κλήθηκαν χθες να παίξουν έναν “τελικό”, ένα παιχνίδι που ήταν ίσως το πιο κρίσιμο της φετινής περιόδου και σαφώς η πίεση πάνω τους ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
Ο Λούκας Αλκαράθ με την φιλοσοφία του και την επιμονή του στο 4-4-2 δεν βοήθησε στην… αποφόρτιση των παικτών του. Είναι ολοφάνερο ότι αυτό το στιλ παιχνιδιού είτε δεν μπορούν να το παίξουν οι παίκτες του Άρη, είτε προς το παρόν δεν βγαίνει. Δεν είναι όμως η εποχή για “πειράματα”.
Ο Άρης πρέπει να μαζέψει νίκες και βαθμούς για να σωθεί. Κρίνεται αποτυχημένη η επιλογή του Νούνο Κοέλιο ως δεξί μπακ και ακόμα πιο λανθασμένη η επιλογή του Γιάννη Ζαραδούκα, να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο. Ο νεοαποκτηθείς παίκτης του Άρη στη μέχρι τώρα καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα αγωνίζεται ως αριστερό μπακ ή χαφ, πότε όμως δεξιά, γιατί πολύ απλά δεν είναι η θέση του.
Αυτές οι “αλχημείες” στέρησαν από τους κίτρινους μια αγωνιστική ισορροπία απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν έκανε απολύτως τίποτα χθες και είχε μονίμως παθητικό ρόλο.
Είναι προφανές ότι ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει να αναθεωρήσει αρχές της φιλοσοφίας του, ειδικά σε ότι αφορά την διάταξη των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο και να δοκιμάσει σχήματα πιο “συμπαγή” αμυντικά και πιο προσιτά στο υπάρχον ρόστερ.
To Top