ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η σχέση εκτίμησης Γιαννάκη – Βασιλόπουλου στα χρόνια της δεύτερης “χρυσής” εποχής

Η σχέση… αγάπης και εκτίμησης του Παναγιώτη Γιαννάκη για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2005, όταν και ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε τον τότε 21 χρονο φόργουορντ για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών.

Ο Βασιλόπουλος προερχόταν από την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Νέων στην Αργεντινή, όταν η Εθνική είχε πάρει την 2η θέση. Ο Γιαννάκης προχωρώντας στην ανανέωση της Εθνικής Ανδρών κάλεσε τον Βασιλόπουλο και από τότε μέχρι την μέρα αποχώρησε από την Εθνική ομάδα, τον είχε πάντα στην 12αδα.

Με τον Γιαννάκη τεχνικό στην Εθνική ομάδα, ο Βασιλόπουλος συμμετείχε στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2005, στον τελικό του Μουντομπάσκετ το 2006, στην τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2007 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ο Γιαννάκης τον έβαλε στην Εθνική και του έδωσε την ευκαιρία – προφανώς γιατί το άξιζε πέρα για πέρα – να ζήσει μοναδικές στιγμές στην δεύτερη “χρυσή” εποχή του ελληνικού μπάσκετ μετά το ’87.

Τον είχε και στον Ολυμπιακό παίκτη, λίγο αργότερα, και πλέον ξανασμίγουν μετά από σχεδόν επτά χρόνια, αλλά στο Αλεξάνδρειο και τον Άρη.

To Top