ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η σύγκριση Ιτούρμπε και Κβαρατσχέλια από τον Μαντορλίνι

Τον Χουάν Ιτούρμπε, με τον οποίο συνεργάστηκε στη Βερόνα τη σεζόν 2013-14, θυμήθηκε ο Αντρέα Μαντορλίνι, συγκρίνοντάς τον με τον Γεωργιανό Χβίτσα Κβαρατσχέλια της Νάπολι, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα projects στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο 62χρονος προπονητής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ιτούρμπε είχε σπουδαία προσόντα, όταν έφτασε στη Βερόνα. Οι σύλλογοι υψηλότερου επιπέδου, ωστόσο, δεν άντεξαν την πίεση. Ο Κβάρα μου φαίνεται πως είναι πιο γαλήνιος από τη σκοπιά του μέλλοντος, απ’ αυτόν. Όλοι λένε ότι έχουν γνωρίσει αυτόν τον ποδοσφαιριστή, αλλά στο μεταξύ φοράει τη φανέλα της Νάπολι. Έχει φανταστικές ιδιότητες και μεγάλα χαρίσματα. Η δουλειά ενός προπονητή είναι θεμελιώδης για την ανάπτυξη των παικτών».

Ο Ιταλός τεχνικός, όταν αποχώρησε ο Ιτούρμπε από τη Βερόνα, είχε υποστηρίξει: «Ο Ιτούρμπε είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, που έχει έρθει στο προσκήνιο. Δεν θα ξαναβρούμε κάποια πρόσωπα, είμαι περήφανος και χαρούμενος, που έχω προπονήσει συγκεκριμένους παίκτες και εύχομαι καλή τύχη, σε όσους ακολουθούν άλλους δρόμους. Θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν οι παίκτες, που αποχωρούν κι έχουν δώσει κάτι σημαντικό σε αυτόν τον σύλλογο. Θα έρθουν άλλοι παίκτες και θα φύγουμε, μετά θα δούμε που θα φτάσουμε. Η Βερόνα παραμένει…»

To Top