ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τακτική του Άρη… εξαφάνισε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τώρα ψάχνει τον τρόπο και για Ολυμπιακό

Ο Σάββας Παντελίδης πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της αγωνιστικής αναμόρφωσης του Άρη το τελευταίο διάστημα, ενώ και το κοουτσάρισμα του ίδιου από τον πάγκο είναι στους τελευταίους αγώνες εξαιρετικό.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Δεν είναι μόνοι οι επιλογές στα πρόσωπα για την αρχική ενδεκάδα, οι αλλαγές και τα όποια ρίσκα παίρνει (βλ. Βαλεριάνος δεξί μπακ) που βγαίνουν πλέον στον 53χρονο προπονητή, αλλά και η τακτική προσέγγιση του κάθε αγώνα. Ίσως το σημαντικότερο όλων!

Στην Τούμπα για παράδειγμα, θα περίμενε κανείς πως σε εκτός έδρας παιχνίδι ο Άρης θα είχε περισσότερο το μυαλό του ανασταλτικά και θα έκανε άμυνα όχι τόσο ψηλά. Κι όμως, οι “κιτρινόμαυροι” με την τακτική τους και την πίεση προς τον αντίπαλο τόσο ψηλά δεν του επέτρεψαν να κυκλοφορήσει καν την μπάλα, η οποία συνεχώς ήταν στα πόδια των παικτών του Άρη.

Αντίθετα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αν και παιχνίδι εντός έδρας, άφησε όσο έπρεπε την ΑΕΚ να ανεβάσει τις γραμμές της μέσα στο γήπεδο έχοντας κατοχή μπάλας και εν συνεχεία να την… σκοτώσει με αντεπιθέσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τον Άρη να κάνει μέχρι και… συντήρηση δυνάμεων!

Ο Σάββας Παντελίδης πήρε άριστα και στα δύο αυτά ματς, διότι πολύ απλά στη σκακιέρα των προπονητών ήταν ο μεγάλος νικητής απέναντι σε Ραζβάν Λουτσέσκου και Μανόλο Χιμένεθ. Πλέον, ψάχνει να βρει τον ιδανικό τρόπο που θα παρουσιαστεί ο Άρης στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για να εξασφαλίσει το θετικό αποτέλεσμα…

To Top