ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η τελευταία ευκαιρία για την κορυφή περνάει από την Πάνορμο! (PRESSARIS LIVE, 19:00)

Ο Άρης ξεκινάει τις υποχρεώσεις του για το 2017 επί τουρκικού εδάφους, φιλοξενούμενος σήμερα (19:00) της Μπάνβιτ στην Πάνορμο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι ουσιαστικά το παιχνίδι που μπορεί να βάλει τους κίτρινους και πάλι σε τροχιά διεκδίκησης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν σε απευθείας πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης. Αν οι κίτρινοι κερδίσουν, μπαίνουν και πάλι στο κόλπο για μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό τους, αν το χάσουν τότε εξανεμίζονται οι πιθανότητές τους.

Και στο ξεκίνημα του 2017 δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Άρη. Μπορεί να παρουσιαστεί σήμερα πλήρες το ρόστερ – με την “μόνιμη” απουσία του Βίκτορ Σανικίτζε – αλλά ούτε ο Μάικλ Τζένκινς, ούτε ο Σπύρος Μούρτος είναι στο 100% έτοιμοι για να προσφέρουν αυτά που μπορούν.

Αν προσθέσει κανείς και την περιπέτεια του Πρίφτη, που πέρασε την Πρωτοχρονιά στο νοσοκομείο λόγω βαριάς ίωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο… επιθετικά η κατάστασή του και να μπορέσει να δώσει το παρών σήμερα στον αγώνα, μπορεί να αντιληφθεί πώς θα παραταχθεί σήμερα ο Άρης.

Σε κάθε περίπτωση ο Άρης με βάση το πως έχει διαμορφωθεί ο όμιλός του δεν έχει άλλα περιθώρια για να διεκδικήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Για να το καταφέρει δεν έχει να κάνει κάτι λιγότερο από ότι έκανε τον Δεκέμβριο. Πρέπει μέσα από την άμυνα, κυρίως πάνω στον Τζόρνταν Θίοντορ, να ελέγξει τον ρυθμό, τα ριμπάουντ και επιθετικά να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να βρει τις καλύτερες δυνατές επιλογές, σουτάροντας με καλό ποσοστό έξω από τα 6,75μ..

Πλέον ξεκινάει ο μήνας των απαιτήσεων, των στόχων, ο μήνας που καλείται η ομάδα του Πρίφτη να βγάλει στο παρκέ τον χαρακτήρα και την ταυτότητά της.

To Top