Η τελευταία φορά με κόσμο στην Τούμπα, 7,5 χρόνια πριν…(video)

Πέρασαν κιόλας επτάμιση χρόνια. Ήταν 24 Οκτωβρίου του 2004 όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε ένα ντέρμπι που δε θυμίζει σε τίποτα όλα όσα ακολούθησαν. Ήταν η τελευταία φορά που οπαδοί του Άρη βρέθηκαν στην κερκίδα της Τούμπας, απέναντι από αυτούς του ΠΑΟΚ ως φιλοξενούμενοι ή αν θέλετε ήταν η τελευταία χρονιά που το clasico της Θεσσαλονίκης λάμβανε χώρα με παρόντες και τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Έκτοτε δεν υπήρξε ξανά παιχνίδι ανάμεσα στους δύο, που να είχε παρουσία κόσμου… εκατέρωθεν, για λόγους, οι οποίοι μάλλον δεν είναι της ώρας ώστε να αναλυθούν.

Οι «κίτρινοι» λοιπόν πήγαιναν στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής στην Τούμπα, να παίξουν ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με μία ομάδα η οποία είχε ένα πολύ μικρότερο μπάτζετ, από αυτό των «ασπρόμαυρων».

Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 28’. Οι παίκτες του Άρη όμως ισορρόπησαν το παιχνίδι και με τη μαχητικότητα και την οξυδέρκεια  του Φερνάντο Σανχούρχο (είχε κάνει σπουδαίο ματς εκείνη τη μέρα), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ηλία Ατματζίδη, ισοφάρισαν σε 1-1 στο 67’.

Ο Χρήστος Καρυπίδης σκόραρε εκ νέου για τους γηπεδούχους στο 80’, όμως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δύο λεπτά αργότερα… πάγωσε ξανά την Τούμπα για το τελικό 2-2, με κεφαλιά – ριμπάουντ έπειτα από αυτή του Σπύρου Γόγολου που σταμάτησε στο δοκάρι. Μάλιστα ο νεαρός τότε Παπαδόπουλος είχε μπει μόλις έξι λεπτά νωρίτερα στο ματς, ως αλλαγή στη θέση του Κώστα Καλλιμάνη. Αυτό το γκολ έδωσε το έναυσμα στους οπαδούς του Άρη, για ξέφρενα πανηγύρια στη Θύρα 8 του γηπέδου. Οι περίπου 2.500 οπαδοί των «κίτρινων» έστησαν ένα τρελό γλέντι κι ο Άρης έφυγε με ένα αποτέλεσμα το οποίο εκείνη τη χρονιά μόνο ως θετικό μπορούσε να καταγραφεί.

ΠΑΟΚ – Άρης 2-2 (Σαλπιγγίδης 28’ πεν., Καρυπίδης 80’ – Σανχούρχο 67’, Παπαδόπουλος 82’)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Καρυπίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Κούτσης (Μάρκος 60’), Χάγκαν, Γιασεμή, Σαλπιγγίδης (Σκαρμούτσος 76’)

ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Γόγολος, Κολτσίδας, Καλλιμάνης (Παπαδόπουλος 76’), Νάιντος, Πασσαλής, Χρυσάφης, Μαρτίνες (Μουράφσκι 73’), Σανχούρχο, Μαρκομιχάλης, Λαζανάς (Γκίτσης 90’)

Θυμηθείτε τι είχε γίνει σε εκείνο το παιχνίδι:
{youtube}21V1xgXZLFw|640|360|1{/youtube}

To Top