ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η τοποθέτηση του ΑΣ για το Παλέ μέσω Γρόλλιου και οι ερωτήσεις προς τον Γουλιέλμο

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Άρη, Χρήστος Γρόλλιος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν για την παραχώρηση του Παλέ από την πολιτεία και απηύθυνε ερωτήματα στον Δημήτρη Γουλιέλμο για το παρόν και το μέλλον της ΚΑΕ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Τόνισε αρχικά για το Παλέ: “Το 2004 είχε παραχωρηθεί στον ΑΣ και την ΚΑΕ Αρης η χρήση του Παλέ. Υπήρχε δυνατότητα να ανανεωθεί για άλλα 10 χρόνια η σύμβαση. Η προηγούμενη κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Υπήρχαν διαβεβαιώσεις από διάφορους πολιτικούς ότι θα διευθετηθεί το θέμα. Εφησύχασαν η ΚΑΕ και ο ΑΣ γι΄αυτό βρισκόμαστε σ’ αυτό το σημείο. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Βασιλειάδης, το παρόν δ.σ. απηύθυνε σχετικό αίτημα για να παραχωρηθεί η χρήση αποκλειστικά στον Α.Σ. με την προοπτική να το χρησιμοποιεί η ΚΑΕ. Αυτό έγινε 1.5 χρόνο πριν αναλάβει ο κ. Γουλιέλμος την ΚΑΕ. Υπήρχαν τέσσερις συναντήσεις με τον κ. Βασιλειάδη για το συγκεκριμένο θέμα. Κάποια στιγμή μία συνάντηση με παρουσία του κ. Ψηφίδη και δική μου, λέχθηκε να γίνει η παραχώρηση με τους όρους που είχε γίνει την περασμένη δεκαετία. Χρειαζόταν ένα ποσό 600.000 ευρώ και εκείνη τη στιγμή σταμάτησε η συζήτηση.

Ο κ. Γουλιέλμος τον Νοέμβριο του 2018 μου είπε ότι συζητούν με τον κ. Βασιλειάδη την παραχώρηση της χρήσης του Παλέ. Μου είπε ότι θα μπορούσε να γίνει κερδοφόρα υπόθεση. Μετά απ’ αυτήν τη συζήτηση, υπήρξε σιγή, ο ίδιος μου είπε ότι ήταν σε αναμονή και το Φεβρουάριο του 2019 ο κ. Βασιλειάδης προσκάλεσε αποκλειστικά τον ΑΣ Άρης για να μας ενημερώσει για κάτι σοβαρό. Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η πρόθεση της Πολιτείας ήταν να παραχωρήσει το Παλέ στον Άρη. Ο ΑΣ ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι παρούσα και η ΚΑΕ και ότι πρέπει να διευθετηθεί ένας διακανονισμός οφειλών της ΚΑΕ προς το γήπεδο.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ζήτησε από τα ΕΑΚ να μας παραθέσουν αναλυτικά τα έξοδα του Παλέ, ώστε να γνωρίζουμε αν είναι συμφέρουσα η πρόταση. Η Πολιτεία είχε αναφέρει ότι θα δίνει κάποιο αντάλλαγμα για την παραχώρηση των υπογείων του χώρου. Ακολούθησαν συναντήσεις με την ΚΑΕ Άρης. Το τι δικαιούται ο ΑΣ από την ΚΑΕ είναι γνωστό: Το 10% για την παραχώρησητης χρήσης του σήματος.

Οι 19 τίτλοι από τους 21 είναι του ΑΣ Άρης. Η φανέλα είναι του Νίκου Γκάλη που ήταν αθλητής του ΑΣ Άρης. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είτε η ΚΑΕ είτε η ΠΑΕ να λοιδωρεί ή να απαξιώνει τον ΑΣ Άρης ο οποίος έχει κληθεί να χαρίσει χρήματα για την ένταξη στο Άρθρο 99. Πρέπει να υπάρχει μία ειλικρινής και αξιοπρεπής σχέση ανάμεσα σε ΑΣ και ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Η ΚΑΕ θεώρησε ότι δεν πρέπει να δίνει τίποτα στον ΑΣ.

Ο Ερασιτέχνης αντιπρότεινε ένα ποσό 60.000 ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να εκχωρηθούν από τα έσοδα του κυλικείου, όπως και να έχει τη χρήση στον πρώτο όροφο κάποιου γραφείου, τη στέγαση κάποιου τμήματος στο γήπεδο, καθώς και τη δυνατότητας χρήσης για τέσσερις ημέρες το καλοκαίρι για κάποιες εκδηλώσεις.

Υπήρχαν αντιδράσεις από τα ΕΑΛ Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή υπήρξε κάποια δυσαρέσκεια μεταξύ των κυβερνώντων όταν διέρρευσε από την ΚΑΕ Άρης η δυσαρέσκειά της επειδή αθετείται η συμφωνία της Πολιτείας. Τελικά το ίδιο βράδυ η ΚΑΕ εξέδωσε μία ανακοίνωση ότι ανακαλούσε ή δεν υϊοθετούσε αυτά που αναφέρονταν σε διάφορα σάιτ.

Στo πλαίσιo της καλής πίστης, θεωρώ ότι υπάρχει διάθεση να υπάρξει κοινή γραμμή. Θα πρέπει η ΚΑΕ να καταλάβει ότι ο ΑΣ έχει τα δικά του προβλήματα”.

Συνέχισε με ερωτήσεις προς τον κ. Γουλιέλμο: “Οι διοικήσεις του Άρης πληρώνουν λάθη προηγούμενων, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτό σαν δικαιολογία. Υπήρχαν συζητήσεις με τους κ.κ. Αρβανίτη και Καπάζογλου, τελικά ανέλαβε ο κ. Γουλιέλμος τις μετοχές από την οικογένεια Λάσκαρη. Ο κ. Γουλιέλμος γνώριζε τις υποχρεώσεις που υπήρχαν. Η ΚΑΕ είναι μία ανώνυμη εταιρία, αλλά είναι ο κόσμος της. Επί ημερών Γουλιέλμου μπήκε ένα ποσό. Ο ΑΣ έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί συγκεκριμένα οικονομικά πράγματα για την ΚΑΕ Άρης. Θα πρέπει καλόπιστα να είναι γνώστης αυτών, για να γνωρίζει, γιατί, αν υπάρξει μία κρίσιμη στιγμή, ο Ερασιτέχνης θα κληθεί να βρει μία λύση. Και θα πρέπει να προλάβει το πρόβλημα, γιατί το βλέπει μπροστά του. Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, όλοι σας σε συναντήσεις αυτό το οποίο κυριαρχεί είναι τι γίνεται με την ΚΑΕ; Υπάρχει πρόβλημα, το βλέπουμε. Δεν έχουμε απαντήσεις, ακούμε ευχολόγια. Ακούμε για λύση των ban εδώ και μήνες. Πώς μπορείς να επιλέξεις αθλητές, όταν είναι λίγοι οι διαθέσιμοι και σου ζητούν περισσότερα χρήματα; Έτσι αυξάνεται το μπάτζετ. Τα ξαναζούμε αυτά, είναι ένα deja vu.

Ο κάτοχος του 90% των μετοχών δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να πάρει διαρκείας για να άρει τα ban. Εγώ περιμένω να ακούσω κάτι συγκεκριμένο γιατί είναι πολύ κρίσιμο το θέμα για την ομάδα. Δεν είναι μόνο τα ban.

Ο ΑΣ ενδιαφέρεται να μάθει αν είναι πληρωμένη η ομάδα, αν τηρούνται οι διακανονισμοί, τα μισθώματα, αν ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα αποχωρήσει, τι μπάτζετ θα έχει το αγωνιστικό, ποιες είναι οι σκέψεις του, ποιο είναι το μέλλον του Άρη. Πρέπει να μάθουμε αν άτομα τα οποία συναλάσσονται με την ΚΑΕ, όχι μόνο οι αθλητές, πληρώνονται κανονικά;”.

Πρόσθεσε πως “μετά χαράς ακούω ότι τα 5,5 εκατομμύρια έγιναν 3 εκατ. ευρώ, εύχομαι να είναι έτσι. Πολλές φορές πρέπει να κάνουμε πράγματα για να ζητήσουμε και αναφέρομαι στα διαρκείας. Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο “έλα, διαφορετικά είμαι μόνος”.

Είπατε κ. Γουλιέλμο ότι όσα βάλετε, θα βάλω κι εγώ κι αυτά μου θυμίζουν αυτά που έλεγε κάποιος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Εσείς είστε μεγαλομέτοχος. Η αγωνία μας είναι να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Αν καθίσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να βρούμε μια λύση. Σας καλέσαμε κ. Γουλιέλμο ως ΑΣ Άρης για να δεσμευτείτε όχι αόριστα, αλλά για να μας πείτε τα βήματα των επόμενων μηνών, με την προοπτική να μη μεγαλώνουν τα προβλήματα της ομάδας. Δεν πρέπει να μας φοβίζει μία λύση διοίκησης Πρωτοδικείου”.

To Top