ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η “τραγωδία”, η αντίδραση που απαιτείται και τα εξόχως σημαντικά ανοιχτά ζητήματα…

Ο Μίχαελ Ένινγκ χρησιμοποίησε τη λέξη “τραγωδία” για να περιγράψει τα συναισθήματά του από τον χθεσινό οδυνηρό αποκλεισμό του Άρη από τον τελικό Κυπέλλου στην παράταση. Και πως να μην το κάνει, όταν οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν τόσο κοντά, αλλά για ένα λεπτό είδαν τους κόπους μίας χρονιάς, να μην επιβραβεύονται.

Ο μεγάλος στόχος του φετινού Άρη ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως η ευκαιρία για την διεκδίκησή του χάθηκε τόσο άδοξα. Από μία στιγμή αδράνειας, σαν αυτές που έχει “πληρώσει” πολλές φορές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν εμφανίστηκαν αγωνιστικά όπως θα περίμενε κάποιος, σε έναν τέτοιο αγώνα ο οποίος δικαίως χαρακτηρίστηκε ως το “ματς της χρονιάς”, μέχρι το… επόμενο, που θα ήταν ο τελικός του Κυπέλλου. Ακόμα κι έτσι, όμως, βρήκαν τον τρόπο και το ψυχικό σθένος για να “αγκαλιάσουν” την πρόκριση στον τελικό, παρότι αυτή τους “ξεγλίστρησε” στην εκπνοή αρχικά του αγώνα κι έπειτα οριστικά στην παράταση.

Ίσως τους επηρέασε η μεγάλη πίεση που λογικό ήταν να υπήρχε για πρόκριση στον τελικό. Η “δίψα” του οργανισμού Άρη για αυτό το Κύπελλο ήταν τεράστια. Ίσως επηρεάστηκε η ομάδα από τις αναγκαστικές “αλχημείες” που έγιναν στο αρχικό σχήμα, λόγω των τραυματισμών. Φάνηκε η απουσία του Λούκας Σάσα από την μεσαία γραμμή, παρότι χθες ως δεξί μπακ ήταν συγκλονιστικός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξε τον ρόλο της και η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες. Θα ήταν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ας προσθέσει κανείς σε αυτά και τα όσα έγιναν στην “ζούγκλα” του ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς. Τα “ντου” σε αποδυτήρια και γήπεδο και η γρήγορη αποβολή του Ματίγια στο β΄ημίχρονο του επηρεασμένου και… φοβισμένου εκείνη την ώρα Πορτογάλου διαιτητή, Ντίας.

Αυτό που έχει ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Άρης, είναι να δείξει αντίδραση. Τα πλέι οφ δεν προσφέρουν αυτή την ευκαιρία για να είναι αγωνιστική, διότι δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο. Όμως, εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν και είναι εξόχως σημαντικά για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Το βάρος πρέπει να πέσει εξ΄ολοκλήρου στα “εμπόδια” που υφίστανται και δεν επιτρέπουν στον Άρη να “τρέξει” όπως θα έπρεπε αυτή την περίοδο τον προγραμματισμό του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η απαγόρευση μεταγραφών από την FIFA για αρχή και το θέμα των ανανεώσεων είναι τα πρώτα και σημαντικότερα στην ανοιχτή ατζέντα των “κιτρινόμαυρων”.

 

 

 

 

 

To Top