«Η φετινή Elite League είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών»

Ο Γιάννης Σοφογιάννης είπε:

Για το παιχνίδι με τον Α.Σ. Παπάγου: «Για ‘μας πλέον όσο περνάει ο καιρός και το πρωτάθλημα πάει σιγά-σιγά προς την τελική του κατάληξη, όλα τα εντός έδρας έχουν πού μεγάλο πρέπει. Έτσι και αυτό. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο πάση θυσία να μπορέσουμε να το κερδίσουμε για να μείνουμε “ζωντανοί” και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για το σημείο-κλειδί του αγώνα: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, νεανική. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε καλό “φεγγάρι”, γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλον τον οργανισμό. Το “κλειδί” θα είναι ο ρυθμός, να μπορέσουμε να μειώσουμε το γρήγορο παιχνίδι του Παπάγου και να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό. Αυτό κοιτάμε να ελέγξουμε και ανάλογα με το παιχνίδι θα κοιτάξουμε πώς θα προσαρμοστούμε».

Για την… αυτοκτονία στη Μύκονο την προηγούμενη αγωνιστική: «Ο τρόπος με τον οποίον χάθηκε το ματς στη Μύκονο μάς έχει ενοχλήσει, κάναμε… τα πάντα στο τέλος για να χάσουμε ένα ματς που φαινόταν ότι είναι δικό μας και θα μας έδινε πολύ μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια. Η ομάδα στον 2ο γύρο έχει δείξει ότι κάνει μια καλύτερη προσπάθεια, έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση, ήρθαν και παιδιά να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Παρουσιάζουμε μια καλύτερη εικόνα, αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι η βαθμολογική θέση».

Για την παρθενική τους χρονιά στην Elite League: «Σαν νεοφώτιστοι δεν είχαμε υψηλές βλέψεις, αλλά το να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τις δυνάμεις μας, ούτως ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία και να τη μάθουμε. Σίγουρα υπάρχουν οι δυσκολίες των επαρχιακών ομάδων, δεν ήταν εύκολο να προσεγγίσουμε παιδιά που θέλαμε. Αυτή η χρόνια είναι κριτήριο για όλους, για το να καταφέρουμε να δείξουμε το ποιοι είμαστε σε όλη τη μπασκετική Ελλάδα, να μας μάθει καλά όποιος ασχολείται με την Elite League και του χρόνου, αν παραμείνουμε, πιο έμπειροι και πιο δυνατοί να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League: «Όλα τα ματς είναι αμφίρροπα, δεν υπάρχει αγώνας που μπορείς να πεις ότι έχεις παραπάνω ή λιγότερες πιθανότητες. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν, όλες προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό και έτσι θα συνεχίσει το πρωτάθλημα. Θα παίξει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η “τύχη” από θέματα τραυματισμών και μικροσυγκυριών, καθώς και το σε τι κατάσταση θα βρεις την αντίπαλη ομάδα. Δεν υπάρχουν μεγάλές διαφορές, κάθε βδομάδα και σε κάθε αγώνα τα πάντα θα κρίνονται στο τέλος».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου για την ομάδα: «Η Λαμία είναι μια πόλη μπασκετική, έχει μια παράδοση αρκετών χρόνων στο άθλημα. Ο κόσμος είναι στο γήπεδο, είναι πάντα στα παιχνίδια μας. Τα ματς κάθε Σάββατο έχουν καθιερωθεί και στη συνείδηση του κόσμου ως μια γιορτή για την πόλη. Ο Έσπερος πάντα βασιζόταν στον κόσμο, έτσι ξεκινήσαμε και μ’ αυτό το μότο πορευόμαστε. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο γήπεδο που χωράει κοντά στις 3 χιλιάδες κόσμο και έροχνται πάνω από χίλια άτομα σε κάθε ματς. Αυτό είναι κάτι που μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αγωνιστικά, ούτως ώστε να δώσουμε χαρά και να συνεχιστεί όλο αυτό».

Για το τι σημαίνει ο Έσπερος Λαμίας για τον ίδιο: «Ο Έσπερος Λαμίας είναι τρόπος ζωής πλέον. Πήραμε μια ομάδα απ’ το μηδέν μια παρέα φίλων και χρόνο με τον χρόνο καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με πάρα πολλά παιδιά στην ακαδημία, με όλα τα τμήματα και που την έχει “αγκαλιάσει” όλη η πόλη. Σκοπός μας φέτος ήταν να τιμήσουμε όλα τα παιδιά που έχουν περάσει, αγωνιστικά και διοικητικά, απ’ την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και έχουν συμβάλλει στο να παίζει αυτήν τη στιγμή στην Elite League. Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας ούτως ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Ο Φώτης Καρακώστας μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας: «Στο παιχνίδι του 1ου γύρου χάσαμε με έναν πόντο απ’ τον Έσπερο, ήταν σαφώς καλύτερη η ομάδα της Λαμίας στο συγκεκριμένο ματς. Πιστεύω ότι το τωρινό ματς θα κριθεί στον ρυθμό. Έχουμε ένα τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού σε σχέση με τον Έσπερο. Αν καταφέρουμε να παιχτεί το παιχνίδι στον ρυθμό που θέλουμε, έχουμε περισσότερη τύχη. Αν όχι, οι γηπεδούχοι θα έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους».

Για το τι πρέπει να βελτιώσουν στον 2ο γύρο: «Ο Παπάγου χρειάζεται να βελτιώσει αρκετά πράγματα. Το σημαντικότερο είναι η απόκτηση εμπειριών, γιατί έχουμε ένα πολύ νεανικό σύνολο και είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο. Μέσα απ’ αυτό θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα συναισθήματα και καταστάσεις που έρχονται από νίκες-ήττες, καθώς και την καθημερινότητα».

Για τον φετινό τους στόχο: «Στόχος μας ξεκάθαρα είναι να βρίσκεται και του χρόνου η ομάδα στην Elite League».

Για τη χειμερινή τους προσθήκη, ΝτιΚουάν Γουίλιαμς: «Ήταν αναγκαία η προσθήκη απ’ τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Νίκολα Σιλάντι. Ο Γουίλιαμς ακόμη είναι σε στάδιο προσαρμογής, δεν έχει βοηθήσει όπως θα περιμέναμε, αλλά σαφώς χρειάζεται μεγάλη προσαρμογή. Ειδικά οι Αμερικανοί χρειάζονται περισσότερο χρόνο απ’ τους υπόλοιπους».

Για το κίνητρο της ομάδας του: «Κίνητρο υπάρχει έτσι κι αλλιώς και προσωπικά πάντα θα έχω κίνητρο. Ιδιαίτερα οι παίκτες μου έχουν πολύ ψηλό κίνητρο, γιατί είναι νεαρά παιδιά, με φιλοδοξίες, που θέλουν να κάνουν πράγματα στον χώρο και να συστηθούν σε αυτόν».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League: «Είναι το καλύτερο ελληνικό πρωτάθλημα, το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Για όλους που το παρακολουθούν απ’ έξω είναι ευτυχία, χαρά και πάρα πολύ ωραίο, για ‘μας που το ζούμε είναι χαρά απ’ τη μία, αλλά πολύ ψυχοφθόρο απ’ την άλλη, ωστόσο έχουμε συμβιβαστεί με αυτό γιατί έτσι είναι η δουλειά μας».

Για την απόφασή του το καλοκαίρι ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Α.Σ. Παπάγου: «Σαφέστατα νιώθω δικαιωμένος για την απόφασή μου. Οι συζητήσεις με τους ανθρώπους του Παπάγου στα πράγματα που συμφωνήσαμε τηρούνται. Σαφώς υπάρχουν κάποιες μικρές παρεκκλίσεις, αλλά είμαστε μέσα στο πλάνο και σ’ αυτό που έχουμε σχεδιάσει. Ευτυχώς όλα κυλούν ομαλά σ’ αυτό το θέμα».

To Top