ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η φιλία του Μαβράι με τον Μπάσα και ο φιλανθρωπικός του ρόλος

Ο Μερτζίμ Μαβράι ετοιμάζεται να φορέσει και επίσημα τη φανέλα του Άρη και σίγουρα, όπως έχουμε αναφέρει σε άλλο άρθρο, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Μεργκίμ Μπάσα.

Μπάσα και Μαβράι είναι «κολλητοί», έχουν μια μακρόχρονη φιλία από την παρουσία τους στην Εθνική και δεν είναι τυχαίο αυτές τις ημέρες είναι στο ίδιο δωμάτιο στην αποστολή της εθνικής Αλβανίας.

Ο Μπάσα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πειστεί ο 32χρονος στόπερ καθώς του εξήγησε τις συνθήκες στην ομάδα του Άρη, την μεγάλη παρουσία του κόσμου και τον έπεισε ότι θα είναι προς όφελός του να αποδεχθεί την πρόταση. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στο Yellow Radio o Μιρέλ Γιόσα, πρώην παίκτης του Άρη και επί σειρά ετών μέλος της Αλβανικής ομοσπονδίας ο Μαβράι απέρριψε προτάσεις από γερμανικής και τουρκικές ομάδες και αποδέχθηκε την πρόταση του Άρη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ο Μαβράι έχει έντονη κοινωνική και ανθρωπιστική δράση. Ο φωτογραφικός φακός τον έχει «συλλάβει» να παρέχει τρόφιμα και ρούχα σε συμπατριώτες του που έχουν ανάγκη ενώ είναι γνωστό ότι έχει και τη δική του φιλανθρωπική οργάνωση. Παράλληλα πληρώνει τα δίδακτρα παιδιών στα σχολεία για να αποκτήσουν το επίπεδο μάθησης που απαιτείται.

Πριν από δύο χρόνια, σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στην Bild είχε τη… δήλωση της χρονιάς. «Προτιμώ να βοηθήσω συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη από το να αγοράσω ένα ρόλεξ. Μπορώ να αγοράσω επίσης ένα πολυτελές σπίτι στην Αλβανία, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

To Top