Η φράση του Κλοπ που πρέπει να γίνει οδηγός για τον Άρη!

Μια φράση του Γιούργκεν Κλοπ στην συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είναι οδηγός και για τον Άρη! Τόνισε πως “η ιστορία της Ντόρτμουν έχει να κάνει και με το πώς στηρίχθηκε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Το γήπεδο είναι κάτι σαν μνημείο για την ομάδα”.

Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ τόνισε πως “η ιστορία της Ντόρτμουν έχει να κάνει και με το πώς στηρίχθηκε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια. Το γήπεδο είναι κάτι σαν μνημείο για την ομάδα. Οι δύο ομάδες έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και υπάρχει ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον κόσμο και την ομάδα. Αύριο έχουμε έναν και μόνο σκοπό, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Έχουμε ξαναπαίξει τέσσερις φορές αλλά δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Κανείς δεν θέλει να χάσει. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία μας. Είναι ένα τρομερό μέρος εδώ για ποδόσφαιρο και είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι. Σκοπός μας δεν είναι να κυνηγάμε την Μπάγερν αλλά να μπορέσουμε να χειριστούμε τη Μπάγερν σαν αντίπαλοι και να τους αντιμετωπίσουμε οπότε θα πρέπει να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Αυτοί έχουν τον τρόπο τους και εμείς τον δικό μας”.

Πρόσθεσε πως “μοιάζει πολύ η κατάσταση με αυτή του ’97. Αν μπορώ να αξιολογήσω κάποια μπορώ να πω ότι τα σημάδια είναι μαζί μας αλλά δεν με απασχολεί αυτό. Η Ντόρτμουντ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κατακτήσει τίτλους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο και τίποτα άλλο. Γενικά δεν είναι τόσο εύκολο να πας στον τελικό πάνω από μία φορά. Η ανάπτυξη δεν εξαρτάται μόνο απ’ τους τελικούς και τα πρωταθλήματα που μπορεί να κερδίσει μία ομάδα. Τα τελευταία χρόνια η Μπάγερν είναι πολύ συχνά μέσα στις επιτυχίες αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι το γερμανικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί στην Ευρώπη.

Έχει βελτιωθεί κατά πολύ αλλά έχει δρόμο ακόμα. Δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό το πώς διαβάζεις ή το πώς διαχειρίζεσαι το ματς μιας και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το παιχνίδι και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτές τις λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι ότι δύο ισχυρές ομάδες θα παίξουν στον τελικό. Μετά το ματς με τη Ρεάλ δεν είχε πολύ μεγάλη ευχέρεια να εντοπίσει το πρόβλημα του τραυματισμού του. Πιστεύαμε ότι θα ήταν καλά για να παίξει αλλά είδαμε ότι δεν μπορεί να αποθεραπευτεί και έτσι προετοιμαστήκαμε χωρίς αυτόν. Αν ήμουν εγώ θα το έβλεπα διαφορετικά και θα έλεγα ότι είχα τρεις τελικούς στην καριέρα μου. Δεν είμαστε φαβορί φυσικά αλλά δεν πιστεύω σε αυτά. Το θέμα είναι να απολαμβάνεις το παιχνίδι και να βλέπεις θετικά το ματς.  Θα δούμε τι θα συμβεί.

Για μας είναι πολύ σημαντικό να απολαύσουμε τη συμμετοχή. Δεν ξέρω τι θα κάνει η Μπάγερν. Αν το χάσει μπορεί να ξαναπάει σε τελικό αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην νικήσουν αύριο. Ούτε η φιλοδοξία ούτε η νοοτροπία είναι σημαντικά. Είναι το πνεύμα και το πώς θα εξελιχθεί το ματς. Αν δούμε το παρελθόν θα δούμε το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματα. Μπορούμε πούμε ότι θα παίξουμε το 110%. Θα γίνει ένα μίτινγκ με τους παίκτες και μετά θα περιμένουμε το ματς. Έχουμε πολύ καρδιά και δεν θέλω να πω ότι είναι μικρή η πόλη ή ο σύλλογος αλλά έχει πολύ καρδιά. Νιώθουμε ότι τους εκπροσωπούμε και νιώθουμε υπεύθυνοι γι’ αυτό. Η Μπάγερν είναι ένας τρομερός σύλλογος με τεράστιες επιτυχίες. Έχουν δείξει εκπληκτικές αποφάσεις για το σύλλογο και γι’ αυτό έχει πολύ κόσμο. Είναι μία ομάδα γεννημένη πρωταθλήτρια”.

 

To Top