Η φυγή του Ρομπέρζ και ο όρος να μην επιστρέψει στην Ελλάδα ως το 2013!

Για την εμπειρία του στον Άρη και την οικονομική κρίση μίλησε ο Βαλεντίν Ρομπέρζ, ο οποίος διαπιστώνει πλέον παρόμοια προβλήματα και στην Πορτογαλία ως παίκτης της Μαρίτιμο. Ο Γάλλος αμυντικός αναφέρθηκε εκτενώς σε συνέντευξή του στην παρουσία του στους κίτρινους και στον όρο που του έβαλε τότε η διοίκηση να μην μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα έως το 2013!

Ο Ρομπέρζ μίλησε στο σάιτ “sofoot.com” και ρωτήθηκε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τον Άρη μεταξύ άλλων. “Όλα ήταν καλά στην αρχή στον Άρη. Έκανα καλή πρώτη χρονιά, αλλά την δεύτερη χρονιά που με ήθελε η Σανταντέρ, η ομάδα με μπλόκαρε και δεν με άφησε να φύγω. Ήταν πιο σκληρή η δεύτερη σεζόν. Δεν έπαιζα πολύ και άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα λόγω της κρίσης. Κάποιοι παίκτες ήταν για μήνες απλήρωτοι, εγώ εξοφλήθηκα με πέντε μήνες καθυστέρηση. Μετά ήμουν τυχερός, γιατί μπόρεσα να φύγω με την προϋπόθεση να μην μπορώ να παίξω σε ελληνική ομάδα μέχρι το 2013, όταν και θα έληγε το συμβόλαιό μου. Ήταν ενοχλητικό γιατί είχα καλές συστάσεις και θα μπορούσα να πάω σε μεγαλύτερη ομάδα. Έμεινα έξι μήνες χωρίς ομάδα και τελικά πήγα στη Μαρίτιμο”.

Ρωτήθηκε αν ήταν δύσκολοι οι μήνες όταν ήταν απλήρωτος και απάντησε πως “δεν ήμουν χαζός να σκορπάω τα χρήματά μου. Με την καλή χρονιά μου στον Άρη, την πρώτη, είχα μαζέψει κάποια χρήματα”, ενώ σε σύγκριση Ελλάδας – Πορτογαλίας για την οικονομική κρίση είπε ότι “όταν πήγα στην Ελλάδα δεν υπήρχε η κρίση όπως σήμερα. Παίζαμε πάντα σε γεμάτα γήπεδα. Ακόμα και τώρα παρά την κρίση ο κόσμος πάει στο γήπεδο. Στην Πορτογαλία πολλές φορές παίζουμε χωρίς κόσμο, εκτός από τα μεγάλα παιχνίδια. Δεν ξέρω πως ήταν πριν, αλλά ίσως η κρίση έχει μεγαλύτερο αντίχτυπο στο ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας”.

 

To Top