ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η φυσική θέση του Άρη είναι στην Α1!»

Το τμήμα υδατοσφαίρισης ανδρών του Άρη μετά το restart που έκανε τη φετινή σεζόν κατάφερε να ανέβει στην Β’ Εθνική, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αφού στον μικρό τελικό επικράτησε του ΝΟ Ιτέας με 13-8.

Ο τιμ μάναντζερ του Άρη, Πάνος Τσολακούδης, μίλησε στην pisina.net για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το τμήμα τα προηγούμενα χρόνια, για τη βοήθεια του Πασχάλη Καραγιάννη, εφόρου της ομάδας, αλλά και όλων των ανθρώπων που συνέβαλαν στην επάνοδο στη Β’ Εθνική, ενώ τόνισε πως μέσα από τις ακαδημίες του ο Άρης θα προσπαθήσει να στηριχτεί σε δικά του παιδιά.

Άλλωστε, «η φυσική θέση του Άρη είναι στην Α1 και στόχος είναι να φτάσουμε εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται», σύμφωνα με τον ίδιο..

Αναλυτικά, τα όσα είπε στην pisina.net:

Για τη νέα προσπάθεια που έγινε: «Ο Άρης φέτος έκανε μια επανεκκίνηση στο τμήμα της υδατοσφαίρισης. Πριν από ενάμιση χρόνο υπήρχε μόλις ένα δελτίο και τώρα το σωματείο κατάφερε να φτάσει στην άνοδο στην Β’ Εθνική. Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πασχάλη Καραγιάννη, έφορο του τμήματος που ξεκίνησε την προσπάθεια. Το credit για την προσπάθεια του ανήκει σχεδόν στο 100%. Εμείς κάναμε ένα σύλλογο Βετεράνων Άρη που στηρίζει τις προσπάθειες των παικτών και προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Για παράδειγμα ο Τάσος Τσικάρης έφερε  στην ομάδα τον Κύπριο Σόλων Νικολάου που μας βοήθησε πολύ στο πρωτάθλημα».

Για τα όσα έγιναν στο πρωτάθλημα: «Εμείς θέλαμε κάτι παραπάνω από την άνοδο, αλλά νομίζω πως παίζοντας μέσα στο νερό όλα τα παιχνίδια πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Δεν απειλήσαμε καμία ομάδα με ένσταση και χάσαμε μέσα στην πισίνα. Έχει βέβαια διαφορά σε αυτό το ζήτημα το θέμα της πλαστοπροσωπίας. Αν το γνωρίζαμε, εκεί ναι, θα κάναμε ένσταση», ενώ συμπλήρωσε πως…«Δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτήν την άνοδο. Σίγουρα αποτελεί την επίτευξη ενός στόχου, αλλά τη θεωρούσαμε αυτονόητη.

13912344_1050911291624507_90961316152599871_n

Για τους στόχους του Άρη στο νέο πρωτάθλημα: «Η φυσική θέση του Άρη είναι στην Α1 Ανδρών και υπάρχει η βούληση να φτάσουμε εκεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ξέρουμε ότι αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά δεδομένα. Θα δούμε την επόμενη μέρα, ώστε να θέσουμε στόχους για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αν δούμε ότι έχουμε την οικονομική δυνατότητα, θα θέσουμε ως στόχο την Α2. Γενικά όμως επειδή ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις, θα απλώσουμε τα πόδια ανάλογα με το «σεντόνι» που θα έχουμε».

13619839_1037104486338521_4274882419860597869_n

Για τις ακαδημίες του Άρη και το ρόλο που διαδραματίζει: «Ουσιαστικά ασχολούμαι από τα τμήματα των μίνι παίδων και των μίνι κορασίδων μέχρι των ανδρών και των Γυναικών. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ σε αυτήν την προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει εξήντα περίπου παιδιά στο δυναμικό του γεννημένα από το 2005 και πιο πριν. Προσπαθούμε να χτίσουμε τις βάσεις για να έχουμε στο μέλλον παιδιά που θα στελεχώνουν την πρώτη ομάδα του Άρη από τις ακαδημίες. Με τη βοήθεια που έχουμε από τους γονείς και τους χορηγούς θα μπορέσουμε να κατέβουμε σε τουρνουά προ μίνι στην Ελλάδα και ίσως στο εξωτερικό. Να μην ξεχνάμε πως στις ομάδες της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 25 αθλητές που έχουν βγει από τον Άρη, αλλά αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, είτε σε ηλικιακά, είτε σε ανδρικά τμήματα».

13329526_1013442915371345_2290287487543764509_o

 

Για τους στόχους των ηλικιακών την επόμενη χρονιά και μια σύγκριση με το δικό τους παρελθόν: «Του χρόνου έχουμε σκοπό να κατέβουμε στα πρωταθλήματα παίδων, μίνι παίδων, κορασίδων και μίνι κορασίδων ενώ γίνονται προσπάθειες να στελεχωθούν ομάδες και μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να παίζουν και όχι να κερδίζουν. Ξέρουμε ότι έχουμε παιδιά που παίζουν πολύ λίγους μήνες πόλο, οπότε θα ήταν παράλογο να τους ζητάμε παραπάνω. Το θέμα είναι να μαθαίνουν. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Αυτό το γνωρίζω πολύ καλά. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε πόλο στη δικιά μου τη γενιά, στα 12-13 χρονών μαζεύαμε – να το πω έτσι – γκολ από όλες τις ομάδες. Όμως αργότερα τα ίδια αυτά παιδιά μέσα από τη δουλειά φέραμε τον Άρη στην Α’ Εθνική – μετέπειτα Α1 – κάνοντας σπουδαίες επιτυχίες».

13912588_1050867328295570_3140402649570102509_n

Για τους ανθρώπους που βοηθούν το σύλλογο: «Αυτήν η άνοδος είναι εξ ολόκληρου αφιερωμένη στον Πασχάλη Καραγιάννη πού με την βοήθεια του Γιώργου Βορδουνά έφεραν ένα πάρα πολύ δυσκολο έργο σε πέρας με επιτυχία όπως επίσης στους παίκτες και στον Αργύρη Παυλίδη και στον Τάσο τον Τσικάρη και γενικά σε όλους όσους βοήθησαν. Τέλος να ευχαριστήσω και τα παιδιά του Άρη – τους φιλάθλους – που ήταν δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι και μας στήριζαν. Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω του 11 χορηγούς – με μεγάλο χορηγό την Kaoil- του συλλόγου που σε αυτές τις δύσκολες εποχές μας βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να φέρουμε σε πέρας τον πρώτο στόχο».

Φωτογραφίες: ARIS WATER POLO (FACEBOOK)

To Top