ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η χαμένη ευκαιρία παρά τις απουσίες “πλήγωσε” τον Άρη και τώρα ανασύνταξη και αλλαγές

Ο Άρης παρατάχθηκε χθες κόντρα στη Τρέντο με πολύ σοβαρές απουσίες (Τολιόπουλος, Γκάλινατ, Σανόγκο), έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο, επιστρέφοντας από το -15, αλλά το αποτέλεσμα ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι φέτος το ίδιο. Μια πικρή ήττα, η έκτη συνεχόμενη, η οποία ήρθε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, “πληγώνοντας” ακόμη περισσότερο την ομάδα.

Έτσι, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για μια νίκη, η οποία θα έφερνε ηρεμία, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό, όμως, δεν έγινε και όσο και να ψάχνει κάποιος κέρδη από το χθεσινό ματς, δεν υπάρχουν. Η εμφάνιση του Ρόνι Χάρελ και η εκπληκτική συμπαράσταση του κόσμου είναι τα μοναδικά πράγματα, που θα θυμάται κάποιος από την αναμέτρηση στην Ιταλία.

Οι κιτρινόμαυροι για μια ακόμη φορά φέτος ήταν πολύ κακοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αν και χθες υπήρχαν σοβαρές δικαιολογίες, λόγω των σημαντικών ελλείψεων. “Ξύπνησαν” στην τέταρτη περίοδο, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, ισοφάρισαν 4,2 δεύτερα πριν το φινάλε, αλλά πλήρωσαν την έλλειψη ψυχραιμίας από τη γραμμή των βολών (πέταξαν τέσσερις στα σκουπίδια) κι ένα αμυντικό λάθος στην τελευταία φάση.

Πλέον, ο Άρης καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του, να κάνει τις αλλαγές, που πρέπει και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του.

Ακολουθεί ένα “πονηρό” παιχνίδι στο Μαρούσι, μια δοκιμασία στα Κανάρια Νησιά κι ένας δύσκολος εντός έδρας αγώνας με το Περιστέρι. Είναι κομβικής σημασίας οι δύο νίκες στην Basket League, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα θα χάσει κι άλλο έδαφος, στην προσπάθειά της να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κανονική περίοδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

To Top