ΜΠΑΣΚΕΤ

Η χαμένη ευκαιρία στο ΣΕΦ και ακόμα μία απόδειξη ότι ο Άρης… άλλαξε

Μια… γλυκόπικρη γεύση άφησε στους φίλους του Άρη ο αγώνας στο ΣΕΦ. Η ομάδα κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό των εκατομμυρίων ευρώ και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να φύγει με το διπλό από τον Πειραιά.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο Άρης απείλησε μέχρι το τέλος τους γηπεδούχους, μπορούσε να πάρει τη νίκη, την πίστεψαν και ο Γιάννης Καστρίτης και οι παίκτες, όμως δύο καθοριστικοί παράγοντες έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Ο πρώτος αφορά τα αγωνιστικά κενά που παρουσίασε ανά διαστήματα η ομάδα (δικαιολογημένα ως ένα σημείο λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για ένα μήνα), είτε με εύκολα λάθη, είτε έχοντας κακή επιθετική λειτουργία, είτε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης στην άμυνα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο αντίπαλος να πετυχαίνει εύκολους πόντους (αρκετούς στον αιφνιδιασμό) και να ξεφεύγει στο σκορ. Και πάλι όμως ο Άρης έβρισκε τον τρόπο και δείχνοντας χαρακτήρα επέστρεφε δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο δεύτερος παράγοντας, που αποδεικνύει και την προς το καλύτερο αλλαγή του Άρη σε σχέση με τον πρώτο γύρο, έχει να κάνει με τη διαιτησία. Και δεν αποτελεί μια εύκολη δικαιολογία, αλλά αντικειμενική πραγματικότητα για όσους παρακολούθησαν τον αγώνα.

Όπως στο ΟΑΚΑ, έτσι και στο ΣΕΦ οι διαιτητές έβαλαν το… χεράκι τους στα τελευταία λεπτά για να μην τυχόν στεναχωρήσουν τους γηπεδούχους. Με τον Παναθηναϊκό ο Άρης μετέτρεψε το -17 σε -1 και εκεί άρχισαν τα… όργανα. Γρήγορα 5-0 φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού, βολές και η διαφορά ανέβηκε. Και πάλι τότε ο Άρης αντέδρασε, μείωσε αλλά ένα ανάποδο σφύριγμα εις βάρος του Τολιόπουλου και ακόμα ένα κατά του Τζόουνς «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Και χθες στο ίδιο έργο θεατές. Ο Άρης ακολουθούσε διαρκώς στο σκορ μην αφήνοντας ήσυχο τον Ολυμπιακό και όταν στο τέλος επιχείρησε την αντεπίθεσή του, έπεσε σε «γκρίζο» μπλόκο. Δύο απανωτές αποφάσεις μετά το 38’ ήταν αρκετές για να κυλήσει το παιχνίδι οριστικά υπέρ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ: Το κλέψιμο του Νταλό στον Μιλουτίνοφ που έγινε φάουλ και βολές για τον Σέρβο, ο οποίος έγραψε το 74-67 και αμέσως μετά το καθαρό φάουλ του Μιλουτίνοφ στον Τζόουνς που δε δόθηκε ποτέ…

Όχι ότι αν και στα δύο αυτά παιχνίδια οι συγκεκριμένες αποφάσεις ήταν διαφορετικές, σημαίνει πως θα ερχόταν η νίκη, αλλά προφανώς αυτό είναι κάτι που δε θα το μάθουμε ποτέ. Εξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί…

Το επιστέγασμα των δύο αυτών εκτός έδρας εμφανίσεων κόντρα στους ισχυρούς, από κάθε άποψη, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σχετίζεται με την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας, την αυτοπεποίθηση που έχουν χτίσει πλέον οι παίκτες και την πίστη όλων μέσα στην ομάδα πως ο Άρης άλλαξε.

Υ.Γ: Εκπληκτικά πράγματα είδαμε στο Περιστέρι, όπου στο τέλος της παράτασης τα βήματα του Περιστερίου μετατράπηκαν σε φάουλ και «καπάκι» τεχνική ποινή στην Κύμη. Οι κ.κ. Πουρσανίδης Γ., Παναγιώτου, Κάρδαρης έδωσαν 37 βολές στο Περιστέρι και 14 στην Κύμη… Μοναδικό κέρδος από αυτόν τον αγώνα ήταν ο 17χρονος Ζώης Καράμπελας που σκόραρε το νικητήριο καλάθι.

To Top