«Η χειρότερη κατάσταση που έχω δει»

Για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της κολύμβησης και τη τεράστια δυσκολία που έχει στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις οποίες ανέδειξε μέσα από το blog του στο PRESSARIS έκανε στα ερτζιανά ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Άρη, Άρης Γρηγοριάδης. 

«Είμαι είκοσι χρόνια κολυμβητής και είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω δει. Εμείς προσπαθούμε να προπονηθούμε και πάμε όπου βρούμε. Όμως δεν ξέρουμε αν θα βγει η χρονιά. Μας λένε συνεχώς ότι δεν έχουν λεφτά. Για να ανοίξει το φυσικό αέριο, θα πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του χρέους» είπε ο Γρηγοριάδης μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη.

Για τις διαφορετικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην Αθήνα οι συνάδελφοί του, τόνισε: «Είναι γύρω στους χίλιους αθλητές που κάνουν προπονήσεις, όμως κάποιο φως δεν βλέπουμε. Αυτό που με στεναχωρεί εμένα είναι πως η Αθήνα έχει κολυμβητήρια και δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο εκεί. Πολλές φορές σκεφτόμαστε να πάμε εκεί».

Όσον αφορά τη δική του προετοιμασία, σχολίασε: «Η δική μου η προετοιμασία δεν έχει ξεκινήσει καλά. Δεν έχω έναν χώρο, μετακινούμε συνεχώς και όλα αυτά με έχουν πάει πολύ πίσω. Μακάρι να βρεθεί μία λύση. Στη συγκεκριμένη περίοδο την πληρώνουν ο αθλητισμός και η παιδεία. Οι δύο πυλώνες του πολιτισμού μας. Και η αλήθεια είναι ότι οι εικόνες αυτές κάνουν το γύρο του κόσμου. Μιλάω με φίλους μου στο εξωτερικό στη Γερμανία για παράδειγμα και δεν μπορώ να τους συναγωνιστώ αυτή τη στιγμή που αυτοί έχουν όλα τα εργαλεία ώστε να προπονηθούν με τον καλύτερο τρόπο».

Τέλος, η όλη συζήτηση έκλεισε με τις συνέπειες που μπορεί να έχει όλη αυτή η κατάσταση σε βάθος χρόνου: «Όλο αυτό βέβαια είναι και ανασταλτικός παράγοντας ώστε κι ένα παιδί να ασχοληθεί με την κολύμβηση».

To Top