ΜΠΑΣΚΕΤ

Η χτυπητή απουσία του Τολιόπουλου και το “χαμηλό” των 59 πόντων του Άρη

Η απουσία του Βασίλη Τολιοπούλου από το χθεσινό παιχνίδι έβγαζε μάτια. Ο Άρης στερήθηκε των υπηρεσιών του πιο φορμαρισμένου και πολυτιμότερου μέχρι τώρα παίκτη του και αυτό ήταν εμφανές στην επιθετική λειτουργία και την παραγωγικότητα της ομάδας.

Ο διεθνής γκαρντ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σφίξιμο στον προσαγωγό, πριν το τζάμπολ του αγώνα με την Κλουζ, αποτελώντας την τρίτη απουσία για τον Γιάννη Καστρίτη μετά τους Σλαφτσάκη και Μπλούμπεργκς.

Οι 59 πόντοι, που σημείωσαν οι κιτρινόμαυροι κόντρα στην Κλουζ, είναι οι λιγότεροι που έχουν σημειώσει σε εννέα επίσημους αγώνες (τέσσερις στο πρωτάθλημα και πέντε στο EuroCup). Μέχρι την χθεσινή αναμέτρηση, οι λιγότεροι πόντοι, που είχε σκοράρει ο Άρης ήταν στην ήττα της πρεμιέρας από την Γκραν Κανάρια.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη υστέρησε και στο κομμάτι της δημιουργίας με 10 ασίστ, την ώρα που η ρουμάνικη ομάδα μοίρασε σχεδόν τις διπλάσιες (18), με την απουσία του Τολιοπούλου να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και σ’ αυτόν τον τομέα.

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός ότι ο Άρης εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από έναν παίκτη στο ξεκίνημα της σεζόν και θα πρέπει προϊόντος του χρόνου να υπάρξουν κι άλλοι παίκτες, που θα είναι το ίδιο συνεπείς στην επίθεση, καθώς και στη δημιουργία.

To Top