ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ώρα της απόφασης για τη δολοφονία του Άλκη!

Ύστερα από 5 μήνες και 47 δικασίμους, η δίκη για τη δολοφονική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 με τραγικό θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό ολοκληρώνεται, με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που θα ανακοινώσει την τιμωρία των 12 εμπλεκόμενων.

Πέφτει σήμερα η αυλαία της πολύκροτης δίκης για την άγρια δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, μια υπόθεση με οπαδικά κίνητρα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Φεβρουάριο του 2022.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του οποίου η σύνθεση αποτελείται από τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις ένορκους, θα ανακοινώσει την απόφασή του ενώ η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα στην αγόρευσή της πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τον Ιανουάριο και χρειάστηκαν 47 συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, με δεκάδες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οι δύο φίλοι του Άλκη, που δέχτηκαν επίσης επίθεση, οι γονείς του 19χρονου φοιτητή, ιατροδικαστές, αστυνομικοί, πραγματογνώμονες. Ακολούθησαν οι 12 κατηγορούμενοι, οι οποίοι έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για τη μοιραία νύχτα που στοίχισε τη ζωή στον Άλκη Καμπανό και άφησε τραυματισμένα, σωματικά και ψυχικά τα μέλη της παρέας του.

Σύσσωμος ο Α.Σ. Άρης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ο Α.Σ. Άρης ανακοίνωσε πως σήμερα Πέμπτη (6/7) που θα ανακοινώσει την απόφασή του το δικαστήριο, σύσσωμος ο Σύλλογος θα βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ απεύθυνε και κάλεσμα στον κόσμο των κιτρινόμαυρων προκειμένου να δώσουν με τη σειρά τους βροντερό παρών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση πρόκειται για μια μέρα-ορόσημο για την απόδοση δικαιοσύνης:

«Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι αύριο Πέμπτη (06/07) τα γραφεία του Ερασιτέχνη θα παραμείνουν κλειστά, αφού σύσσωμο το προσωπικό, το σταφ, αλλά και εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου και των τμημάτων θα δώσουν το «παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να εκδοθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Καλούμε τον κόσμο του ΑΡΗ να δώσει μαζικά το «παρών» στα Δικαστήρια, σε μία μέρα – ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγνή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, επειδή υποστήριζε τον ΑΡΗ.

Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως.

Το φως να διώξει το σκοτάδι σ’ αυτήν την πόλη.

Ο Άλκης ζει!»

To Top