ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ώρα της ΕΟΚ να σταθεί στο πλευρό του Άρη για το θέμα της FIBA

Εντείνεται η προσπάθεια των ανθρώπων του Άρη να πειστεί η FIBA για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα σχετικά με τα ban και τη δημιουργία του ρόστερ.

Μετά την επιστολή-σύσταση της FIBA προς την ΕΟΚ για απαγόρευση οποιασδήποτε μεταγραφής από ομάδες που έχουν ban, οι άνθρωποι του Άρη κινήθηκαν άμεσα, ζητώντας παράταση τουλάχιστον ενός χρόνου για να μπορέσουν μέσα σε αυτό το διάστημα να διευθετήσουν το ζήτημα.

«Η FIBA είδε με καλό μάτι την προσέγγισή μας, είχε πολύ καιρό να επικοινωνήσει με την ΚΑΕ Άρης. Πρέπει να δείξουμε κι εμείς ένα πρόσωπο που θα δείχνει προσπάθεια εξόφλησης των δεσμεύσεων. Η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει ακόμη, είμαστε σε ένα διάλογο, πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική» δήλωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΑΣ.

Από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τη FIBA προς αυτή την κατεύθυνση, όμως σε κάτι τέτοιο απαιτείται και η συνδρομή της ΕΟΚ. Θα πρέπει και η ελληνική ομοσπονδία να δείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά και να βοηθήσει (επιτέλους) τον Άρη σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που απειλεί τη βιωσιμότητά του.

Η επικοινωνία του Άρη με τις αρμόδιες αρχές συνεχίζεται και μάλιστα οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» θα επιδιώξουν συνάντηση με τους επικεφαλής της ΕΟΚ τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να ενταθεί περαιτέρω αυτή η προσπάθεια και να ληφθεί μια δίκαιη απόφαση για όλες τις πλευρές και που θα επιτρέψει στον Άρη να χτίσει το ρόστερ που ήδη σχεδιάζει το τεχνικό τιμ.

To Top