«Η CAF καλεί την UEFA να ξεκινήσει έρευνα κατά του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις»

Οι δηλώσεις του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές προκάλεσαν την αντίδραση της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF).
Ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, πριν από μερικές ημέρες είχε κάνει δηλώσεις, στις οποίες έλεγε πως δεν πρόκειται να πάρει Αφρικανούς ποδοσφαιριστές εκτός εάν συμφωνήσουν να μην αγωνίζονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.
Αυτά του τα λόγια, προκάλεσαν την αντίδραση της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία έκανε έκκληση στην UEFA να ξεκινήσει έρευνα κατά του αφεντικού της Νάπολι.

Η Συνομοσπονδία στο δελτίο τύπου του ανέφερε: «Τα σχόλια του Ντε Λαουρέντις είναι πιθανό να εμπίπτουν στο Άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA. Ως εκ τούτου, το CAF προτρέπει την UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον του».
Το άρθρο 14 αναφέρει: «Κάθε άτομο που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενός ατόμου ή μιας ομάδας προσώπων για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος του δέρματος, της φυλής, της θρησκείας, της εθνικής καταγωγής, του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού , επισύρει αναστολή τουλάχιστον δέκα αγώνων ή καθορισμένης περιόδου ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη κύρωση».

To Top