«Η EuroLeague γίνεται κλειστή λίγκα από τη σεζόν 2023-24»

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα η EuroLeague θα μετατραπεί σε κλειστή λίγκα από τη σεζόν 2023-24, κάτι το οποίο επιθυμούν και οι 11 ομάδες που έχουν εγγυημένα συμβόλαια με την διοργάνωση. 

Συγκεκριμένα η «Mundodeportivo» αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες ώστε η EuroLeague να μετατραπεί σε κλειστή λίγκα από την σεζον 2023-24 και μετά!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν θα μπορεί να υπάρξει πρόσβαση και είσοδος από καμία άλλη διοργάνωση, όπερ και σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και… λόγος ύπαρξης του EuroCup.

Ουσιαστικά η EuroLeague θέλει να βαδίσει στα πρότυπα του ΝΒΑ με την δημιουργία της κλειστής λίγκας όπου οι αλλαγές των ομάδων θα είναι αυστηρές και θα γίνονται μόνο αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και αδυναμία συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση η EuroLeague θα είναι εκείνη που θα προσκαλεί κάποια άλλη ομάδα προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση.

Το εν λόγω δημοσίευμα εξηγεί, επίσης, ότι οι 11 ομάδες που έχουν τα εγγυημένα συμβόλαια όχι μόνο έχουν ενημερωθεί για την κλειστά λίγκα, αλλά είναι κάτι που επιθυμούν να γίνει. Και φυσικά πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την Μπασκόνια, την Εφές, την Φενέρ, την ΤΣΣΚΑ, την Μακάμπι, την Ζάλγκιρις και την Αρμάνι Μιλάνο.

Εξηγεί ότι η Μπάγερν και η Βιλερμπάν θα αυξήσουν αυτόν τον αριθμό στις 13 ομάδες, ενώ στη νέα διοργάνωση θα πάρουν επίσης μέρος οι φιναλίστ του EuroCup (Μονακό και Ούνικς), η Άλμπα που έχει ήδη πρόσκληση για δύο χρόνια, ο νικητής της Αδριατικής Λίγκας (Ερυθρός Αστερας ή Μπούντουτσνοστ) όπως επίσης και η Ζενίτ η οποία αναμένεται να πάρει με τη σειρά της ειδική πρόσκληση.

To Top