Η EuroLeague δεν τιμωρεί τον Ολυμπιακό για την ρατσιστική επίθεση

Η EuroLeague δεν θα ανοίξει πειθαρχική διαδικασία εναντίον της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το ρατσιστικό σχόλιο κατά του διαιτητή Ζοσέφ Μπισάνγκ, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά αποβάλλοντας δια παντός τον υπαίτιο.

Λίγο πριν από το τέλος του πρόσφατου αγώνα με τη Βαλένθια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Γάλλος διαιτητής Ζοσέφ Μπισάνγκ διέκοψε προσωρινά το ματς για ρατσιστικό σχόλιο από φίλαθλο που καθόταν στα court seats του φαληρικού σταδίου, θέτοντας σε κίνδυνο την έδρα του Ολυμπιακού που αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο τιμωρίας.

Σε κάθε περίπτωση, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ κινήθηκε άμεσα, καταδικάζοντας τη ρατσιστική επίθεση στον Μπισάνγκ, εντοπίζοντας τον οπαδό, αφαιρώντας το εισιτήριο διαρκείας του και αποκλείοντάς τον δια παντός από το ΣΕΦ. Μάλιστα, οι αθλητές, οι διαιτητές και οι προπονητές της EuroLeague εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ενώ η διοργανώτρια αρχή επέβαλε επίσης ισόβιο αποκλεισμό στον φίλαθλο του Ολυμπιακού.

Εν τέλει, η EuroLeague Basketball δεν θα ανοίξει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που «το κλαμπ αντέδρασε άψογα, εντοπίζοντας άμεσα τον υπαίτιο και επιβάλλοντάς του τον δια βίου αποκλεισμό, όπως έκανε άλλωστε η ίδια η διοργάνωση».

To Top