Η FIBA αποδέχθηκε το αίτημα της ULEB για τα πλέι οφ του 2020

Η FIBA ύστερα από αίτημα της ULEB αποφάσισε να δώσει παράταση στην ημερομηνία διεξαγωγής των πλέιοφς των εθνικών πρωταθλημάτων της σεζόν 2019/2020.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Η ULEB ζήτησε από την FIBA τη μετάθεση της τελικής ημερομηνίας των playoffs των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της σεζόν 2019/20 και το αίτημά της έγινε δεκτό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τα πλέιοφς της αγωνιστικής περιόδου 2019/20 των εθνικών πρωταθλημάτων αρχικά έπρεπε να ολοκληρωθούν ως τις 8 Ιουνίου, αλλά η FIBA ανακοίνωσε πως δόθηκε παράταση τεσσάρων ημερών (12/6).

Το αίτημα της ULEB αφορούσε κυρίως τις λίγκες, οι οποίες αριθμούν 18 ομάδες, ενώ αυτή δεν ήταν η μοναδική απόφαση που πάρθηκε από το κεντρικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου του 2020, ενώ – όπως έχει ενημερώσει η ΔΟΕ – τα προολυμπιακά τουρνουά θα πραγματοποιηθούν από τις 23 ως τις 28 Ιουνίου.

Οι διεθνείς παίκτες που θα έχουν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους ως τις 12 Ιουνίου, όπως αποφάσισε η FIBA έπειτα από συζητήσεις διάρκειας τριών μηνών με τις εθνικές ομοσπονδίες και λίγκες, θα έχουν το δικαίωμα να ενσωματωθούν στην στην εθνική ομάδα της χώρας τους 10 ημέρες πριν από το τζάμπολ των προολυμπιακών τουρνουά και όχι 14 όπως οι συμπαίκτες τους.

To Top