Η FIBA συνεδριάζει την Παρασκευή, προέτρεψε Άρη και Τζέιμς να βρουν συμβιβαστική λύση!

Την Παρασκευή είναι πιθανό να συνεδριάσει το διαιτητικό δικαστήριο της FIBA για την υπόθεση του Ντομινίκ Τζέιμς και της φυγής του από τον Άρη. Οι κίτρινοι ενημερώθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι πρέπει μέχρι αύριο να κατατεθούν τα υπομνήματα, προτρέποντας όμως τις δύο πλευρές αν εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα συμβιβαστικής λύσης. Απόφαση, αν η υπόθεση εκδικαστεί τη Παρασκευή, θα εκδοθεί από βδομάδα, αλλά υπάρχει μπορεί να την εφεσιβάλλει κάποια από τις δύο πλευρές.

Τον φάκελο Τζέιμς για την ΚΑΕ Άρης χειρίζεται ο νομικός της εταιρείας, Σπύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος ενδέχεται να είναι παρών όπου εκδικαστεί η υπόθεση, αν αυτό καταστή αναγκαίο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ως πάγια τακτική έχει πριν αναλάβει επισήμως μια υπόθεση να φροντίσει για την εύρεση συμβιβαστικής λύσης και αυτό προέτρεψε και να κάνει και η ΚΑΕ Άρης με τον Ντομινίκ Τζέιμς. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εν Ελλάδι εκπρόσωπο της BDA Sports, Νίκο Σπανό και του μετέφερε τις “εντολές” της FIBA και δεν αποκλείεται να “τρέξει” το επόμενο 48ωρο μια νέα διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.

Άλλωστε αυτή η χρονοβόρα διαδικασία δεν συμφέρει κανέναν και κυρίως την πλευρά του παίκτη, που δεν μπορεί να παίξει σε καμία ομάδα, αφού το letter of clearance είναι στα γραφεία της ΚΑΕ! Ο Άρης είναι δεδομένο πως θα αξιώσει αποζημίωση από την Παρτιζάν ή την πλευρά του παίκτη γιατί έφυγε από την ομάδα “σπάζοντας” το συμβόλαιο χωρίς δικαιολογία.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε πως κατά πάσα πιθανότητα θα ασχοληθεί την Παρασκευή με την υπόθεση, αλλά η απόφαση δεν εκδίδεται άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι θα πάει για την επόμενη βδομάδα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα στις εμπλεκόμενες πλευρές να ασκήσουν έφεση. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως η πίεση στον Τζέιμς είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στον Άρη, γιατί η Παρτιζάν έχει τονίσει δια στόματος του τεχνικού διευθυντή της, Μίλαν Τόντοριτς πως ήδη εξετάζει εναλλακτική λύση για την θέση “1”, αφού έρχονται σύντομα πολύ κρίσιμα παιχνίδια!

To Top