Η FIFA διέγραψε την ποινή της Νιγηρίας

Η FIFA αποφάσισε να “διαγράψει” την ποινή που είχε επιβάλει στην Νιγηρία εξαιτίας της παρέμβασης της πολιτείας στα θέματα του ποδοσφαίρου, ως απόρροια της επαναφοράς της τάξης στην ομοσπονδία της χώρας.

Το καταστατικό της FIFA υποχρεώνει τις ενώσεις – μέλη της να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους χωρίς καμία επιρροή από τρίτους και ως εκ τούτου το γεγονός πως η κυβέρνηση του αφρικανικού κράτους είχε δείξει την πόρτα της εξόδου και είχε συλλάβει τον πρόεδρο, Αμινού Μαϊγκαρί, μετά την επιστροφή της Εθνικής από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κρίθηκε παράνομο.

Η FIFA αποφάσισε λοιπόν στις 9 Ιουλίου να αποκλείσει από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα όλες τις ομάδες της χώρας, εθνικές και μη, με πρώτο θύμα τη γυναικεία ομάδα U20 που δεν είχε δικαίωμα να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο (5-24 Αυγούστου).

Ο πρόεδρος, η εκτελεστική επιτροπή και το κογκρέσο της ομοσπονδίας επέστρεψαν στην θέση τους και έτσι η FIFA έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος πλέον να υφίσταται η ποινή, με αποτέλεσμα να την “διαγράψει”.

Πηγή: contra.gr

To Top