Η Football League εκθέτει τον Σαρρή στην αντιμετώπιση των «ύποπτων ματς»

Όπως αποκαλύπτεται από τα λεγόμενα του συντονιστή πληροφοριών της UEFA Graham Peaker ,αλλά και από το περιεχόμενο του πρόσφατου ψηφίσματος της UEFA. o πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, παραβιάζει συστηματικά τις οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης των «στημένων αγώνων» και ειδικότερα δεν εφαρμόζει την οδηγία διερεύνησής τους  και  κινητοποίησης των ποδοσφαιρικών πειθαρχικών οργάνων.

Στην «μεγαλειώδη» συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Σαρρής με την υποστήριξη του κ. Μώραλη ενημέρωσε την φίλαθλη κοινή γνώμη ότι οι φάκελοι που έρχονται από την UEFA με τα ύποπτα ματς δεν θα διερευνώνται από τα ποδοσφαιρικά όργανα κάτι που έρχεται ευθέως σε αντίθεση ακόμα και με την πολιτική που άσκησε η ομοσπονδία το 2011.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έχουν έρθει ως ύποπτα 11 ματς του φετινού πρωταθλήματος της Super League και ένα της Football League.

Όμως σε αντίθεση με την ΕΠΟ και τη  Super League που αρνούνται να κινήσουν πειθαρχικές διαδικασίες ηFootball League παρέπεμψε τον αγώνα Πιερικός – Δόξα Δράμας στην πειθαρχική της επιτροπή προκειμένου να διερευνηθεί.

Η κίνηση αυτή της Football League που είναι συνεπής με όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής, εκθέτει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, εξαερώνει τα αίολα επιχειρήματα του και αποδεικνύει ότι στο θέμα των στημένων αγώνων που έχει ξεσπάσει από το 2009 στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ευθύνη της ΕΠΟ και ειδικότερα του κ. Σαρρη δεν υπάρχει ενιαία στρατηγική για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Θα είχε μάλιστα πολύ ενδιέφερoν και η γνώμη του «ειδικού» επί του θέματος κ. Γιάννη Ντζούφρα ο οποίος σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που εκπορεύονται από την UEFA οφείλει να επιβλέπει τις πειθαρχικές διαδικασίες και να ενημερώνει την UEFA και τις κρατικές αρχές.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top