Η Football League θέλει να “δέσει” τα τηλεοπτικά του Άρη με κεντρική διαχείριση!

Στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΠΟ κατατέθηκαν οι προτάσεις της Football League για αλλαγές στους κανονισμούς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και μια πρόταση που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων που ανεβαίνουν από τα ερασιτεχνικά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ή υποβιβάζονται από τη Super League στη Football League.

Όπως μετέδωσε το soccerplus.gr: “Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ είναι μια πολύ εμπορική ομάδα που θα παίξει την επόμενη σεζόν για πρώτη φορά στη Football League, εκτιμάται ότι στόχος της πρότασης είναι να «δεσμεύσει» τα τηλεοπτικά της «Ένωσης» στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων”.

Κάτι ανάλογο φυσικά θα ισχύει και στην περίπτωση του Άρη, ο οποίος επιχείρησε σε διερευνητικό επίπεδο να ακουμπήσει την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αξιώνοντας ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο, λόγω εμπορικότητας.

Το soocerplus.gr αναφέρει ακόμη ότι:

“Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι πέρσι εισήχθη στον ΚΑΠ διάταξη με παρόμοιο περιεχόμενο, η οποία προφανώς δεν ικανοποιεί τη Football League, που ζητά την αντικατάστασή της.

Η πρόταση της Football League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: “Προτείνεται προσθήκη στο άρθρο 7 νέας παραγράφου 8 ως εξής: Να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση συμμετοχής σε πρωτάθλημα (για ομάδες που προβιβάζονται από την κατώτερη κατηγορία ή υποβιβάζονται από ανώτερη κατηγορία) η υποχρεωτική προσχώρηση σε εν ισχύ συμβάσεις κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων”.

Η εν ισχύ διάταξη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: “Οι διοργανώτριες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων με τις προκηρύξεις τους δύνανται να καθορίζουν την υποχρεωτικότητα προσχώρησης σε εν ισχύ συμβάσεις κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων (και τις σχετικές με αυτή συνοδευτικές – υπο στηρικτικές συμβάσεις) εφόσον:

α) τουλάχιστον τα 2/3 των Π.Α.Ε. της διοργανώτριας συμμετέχουν στην σύμβαση κεντρικής διαχείρισης και

β) τα έσοδα των προβιβαζομένων Π.Α.Ε. από την εν λόγω σύμβαση κεντρικής διαχείρισης όπως αυτά κατανέμονται από την διοργανώτρια, ανέρχονται σε τουλάχιστον 70% του ποσού των εσόδων της Π.Α.Ε. που λαμβάνει τα χαμηλότερα έσοδα εκ των λοιπών ομάδων της οικείας διοργάνωσης”.

To Top