Η Formula 1 θεσπίζει βραβείο για τον οδηγό με τις περισσότερες προσπεράσεις!

Η Formula 1 ανακοίνωσε νέο βραβείο, που θα απονέμεται στον οδηγό με τα περισσότερα προσπεράσματα μέσα στη σεζόν.

Ένα νέο βραβείο, με όνομα «Overtake Award», εφαρμόζεται με τις ευλογίες της Crypto.com, χορηγού της Formula 1. Το νέο αυτό βραβείο θα απονέμεται στον οδηγό με τις περισσότερες προσπεράσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχει σχεδιαστεί ώστε να επιβραβεύει τη γενναιότητα οδηγών που πραγματοποιούν παράτολμες κινήσεις κυνηγώντας διακρίσεις και επιτυχίες».

Επιπλέον, μαζί με το βραβείο ανακοινώθηκε η υιοθέτηση νέων γραφικών που θα προβάλλονται στις μεταδόσεις αγώνων. Πλέον θα βλέπουμε γραφήματα με τα συνολικά προσπεράσματα κάθε οδηγού, καθώς επίσης την «πιθανότητα επίτευξης προσπέρασης» και τις «πιθανές προσπεράσεις» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Η κίνηση αυτή δείχνει την πρόθεση της Formula 1 να εξερευνήσει νέους τομείς που μπορούν να προβληθούν τα επιτεύγματα των οδηγών, εφόσον υπάρχει η ανάλογη οικονομική στήριξη. Η εύρεση νέων χορηγών αποτελεί μεγάλο στοίχημα της Liberty Media, που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του σπορ, καθώς η πανδημία της Covid-19 επηρέασε τα έσοδα και συνεχίζει να έχει αντίκτυπο, ιδιαίτερα στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η φύση του βραβείου είναι τέτοια που δύσκολα θα δούμε οδηγό που πρωταγωνιστεί και μάχεται για νίκες να το κατακτά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες προσπεράσεις έως τώρα στη φετινή σεζόν. Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πώς καταμετρούνται οι προσπεράσεις -για παράδειγμα εάν μετράει ο πρώτος γύρος και η εκκίνηση- δεν έγιναν γνωστές.

To Top