ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η L’Equipe έκανε αφιέρωμα στους “ήρωες του Euro” και… φυσικά αποθέωσε τον Χαριστέα!

Σε μια βδομάδα ξεκινάει το Euro 2020 και η κορυφαία γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe έκανε αφιέρωμα στους… ήρωες που εμφανίστηκαν στις προηγούμενες διοργανώσεις. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει ο Άγγελος Χαριστέας!

Ο πρώην παίκτης και τεχνικός διευθυντής του Άρη ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα του Euro 2004 σκοράροντας τρία γκολ και κυρίως αυτό στον τελικό με την Πορτογαλία.

“Η Βέρντερ Βρέμης κέρδισε το νταμπλ στη Γερμανία, αλλά ο Έλληνας επιθετικός, σκόρερ 7 γκολ, έμενε στον πάγκο. Στο Euro, κέρδισε με την Εθνική του ομάδα προς μεγάλη έκπληξη όλων, σκόραρε τρία γκολ, ειδικότερα κόντρα στα Γαλλία στον προημιτελικό και τον γκολ του τελικού με τους οικοδεσπότες Πορτογάλους.

Μετά από ένα πέρασμα στον Άγιαξ και την Αρλ Αβινιόν, ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία. Στο τέλος του 2020, αποχώρησε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του”, ήταν το σχόλιο της L’Equipe για τον Χαριστέα.

Εκτός από αυτόν η γαλλική εφημερίδα κατέγραψε ως “ήρωες του Euro” τους Έντερ (Πορτογαλία, 2016), Γουίλφριντ Φαν Μόερ (Βέλγιο, 1980), Χένρικ Λάρσεν (Δανία, 1992) και Μάρκος Σένα (Ισπανία, 2008).

To Top