ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Marca θυμήθηκε τις δέκα ιστορικές στιγμές της Σαραγόσα και μνημόνευσε το… χαστούκι του Άρη! (video-photos)

Η Marca θυμήθηκε τις 10 ιστορικές στιγμές της Σαραγόσα και μνημόνευσε το… χαστούκι του Άρη στο τότε κύπελλο ΟΥΕΦΑ που επί της ουσίας προκάλεσε την καταστροφή της Ισπανικής ομάδας!

Η κορυφαία ισπανική εφημερίδα έκανε αφιέρωμα στην ποδοσφαιρική Σαραγόσα, αναφέρθηκε στις δέκα στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία της και (δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην το κάνει) αναφέρθηκε στον αποκλεισμό και στο ποδοσφαιρικό χαστούκι του Άρη του Ντούσαν Μπάγςβιτς!

Στις δέκα στιγμές της ιστορίας της Σαραγόσα, η αναφορά στον αποκλεισμό από τον Άρη και γενικά σε κείνη την μαύρη χρονιά υπογραμμίζει: “Εκείνο το καλοκαίρι του 2006, η ιστορία της Σαραγόσα θα υποστεί μια αλλαγή δύναμης για να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, αλλά συνέβη το αντίθετο. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι η πρώτη χρονιά με τον Agapito Iglesias τερμάτισε την ομάδα παίρνοντας το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, οι μεταγραφές και όσα συνέβησαν στη συνέχεια συνεχίζουν να στιγματίζουν την Σαραγόσα.

Ο πρόεδρος της ομάδας ήθελε να χτίσει μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και έπαιξε στο Champions League. Με την επιστροφή του Víctor Fernández , του άσωτου γιου, υπέγραψε παίκτες όπως οι Pablo Aimar, Fabián Ayala, Ricardo Oliveira, Matuzalem και Andrés D’Alessandro , μεταξύ άλλων”.

Στη συνέχεια τονίζει ότι ο αποκλεισμός από τον Άρη έβαλε σε μεγάλη κρίση την ισπανική ομάδα! Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οι οπαδοί απόλαυσαν εκείνη την πρώτη σεζόν, αλλά όλα κατέρρευσαν με τον πρώιμο ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον Άρη πριν τους ομίλους. Μέχρι τέσσερις προπονητές πέρασαν σε λίγους μήνες και κανείς δεν ήξερε πώς να ανακατευθύνει την κατάσταση. Ο Βίκτορ έφυγε στον πρώτο γύρο μετά από εννέα αγωνιστικές χωρίς νίκη. Ο Ander Garitano παραιτήθηκε μετά από δύο παιχνίδια για προσωπικούς λόγους. Ο Jabo Irureta αποφάσισε επίσης να αποχωρήσει και ο Manolo Villanova δεν μπόρεσε να αποφύγει την τελική καταστροφή. Τα αστέρια άρχισαν να εγκαταλείπουν τον σύλλογο και το χρέος άρχισε να αυξάνεται αφού οι φιλόδοξες επενδύσεις του Agapito κόστισαν. Και ο υποβιβασμός άνοιξε περαιτέρω την οικονομική τρύπα”.


To Top