Η NOVA ζητεί από τις ΠΑΕ να έχει τον «πρώτο λόγο» στον ορισμό των αγώνων τους

Από τη στιγμή που η NOVA αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με τη Super League για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του επόμενου πρωταθλήματος και υπογράφει ξεχωριστές συμβάσεις με κάθε ΠΑΕ που την ενδιαφέρει και συμφωνεί, μπαίνει θέμα ορισμού των αγώνων.

Με άλλα λόγια, μέχρι το πρωτάθλημα που τελείωσε η NOVA ερχόταν σε συνεννόηση με τη Super League με την οποία είχε συμβληθεί στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης και είχε τον πρώτο λόγο στο πρόγραμμα. Δηλαδή σε ποίες ώρες και ημέρες θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Στο επόμενο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Super League είναι υπεύθυνη για τον ορισμό των αγώνων (ημέρες και ώρες), η NOVA δεν συμβάλλεται πλέον μαζί της ώστε να «συναποφασίζουν», επομένως θέλει να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί να επηρεάζει, κάτι που εν προκειμένω είναι θεμιτό, το πρόγραμμα των αγώνων.

Στο πλαίσιο αυτό η NOVA θέτει στις ομάδες με τις οποίες έχει υπογράψει μια σειρά όρων οι οποίοι στη συνέχει μπαίνουν στις συμβάσεις.

Το Soccer Plus δημοσιεύει τι ζητεί η NOVA από τις ΠΑΕ:

– Θέλει να γνωρίζει την ώρα και την ημερομηνία τέλεσης κάθε αγώνα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα.

-Οι ΠΑΕ θα πρέπει να φροντίζουν ο ορισμός των αγώνων να γίνεται πάντα σε ώρες και ημέρες που έχει ζητήσει η NOVA για τη μετάδοσή τους.

-Οι ΠΑΕ να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρχει αλλαγή στις οριζόμενες από τη NOVA ζώνες μετάδοσης αγώνων.

-Ο ορισμός ημέρας και ώρας των αγώνων θα αποφασίζεται από τη NOVA και οι ΠΑΕ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση της NOVA σε συνεργασία με τη Super League.

-Αν ένας αγώνας δεν μεταδοθεί στην ώρα και την ημέρα που επιθυμεί η NOVA, αλλά η μετάδοσή του γίνει κανονικά, για λόγους που δεν χαρακτηρίζονται ανωτέρας βίας, προβλέπεται ρήτρα.

Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που ένας αγώνας δεν μεταδοθεί καθόλου.

Ήδη η NOVA έχει υπογράψει με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και ΟΦΗ, ενώ η Ξάνθη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί της.

Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι οι ΠΑΕ Άρης, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων και Λαμία.

To Top