Η Premier League κάλεσε πιλότους αεροπορικής για να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των διαιτητών και του VAR

Η Αγγλία και η Premier League δυσκολεύονται λίγο να προσαρμοστούν στο VAR, να αποδεχτούν τις αναπόφευκτες αλλαγές που συνδέονται με την εισαγωγή τεχνολογικής βοήθειας στους διαιτητές. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις – όπως η πρόσφατη περίπτωση του ακυρωθέντος γκολ του Λουίς Ντίας στο Τότεναμ-Λίβερπουλ – που το VAR έδωσε αφορμή για περαιτέρω σύγχυση.

Σύμφωνα με τους Times, οι ιθύνοντες του αγγλικού πρωταθλήματος αποφάσισαν να κάνουν μια αλλαγή στην κατάσταση με μια σίγουρα δημιουργική ιδέα. Κάλεσαν πιλότους από την British Airways, την εθνική αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, για τη χρήση της ενδοεπικοινωνίας και για την ανταλλαγή σημαντικών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και σε περίπλοκες συνθήκες.

Στην πράξη, δύο πιλότοι της αεροπορικής, ο Chris Heaven και ο Pete Nataraj – δημιούργησαν μια παρουσίαση διάρκειας 45 λεπτών για να βοηθήσουν τους διαιτητές των αγώνων να διαχειρίζονται καλύτερα την επικοινωνία με όσους κάθονται μπροστά από την οθόνη VAR.

Οι δύο πιλότοι εστίασαν σε δύο θεμελιώδεις πτυχές: τη μείωση των άτυπων προτάσεων, προκειμένου να υπάρξει συντομότερος και πιο άμεσος διάλογος, και η σαφήνεια των λέξεων που χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με τους Times, η ιδέα προήλθε από τον Χάουαρντ Γουέμπ, πρώην διαιτητή και νυν επικεφαλής των διαιτητών της Premier League.

To Top