Η Premier League σχεδιάζει την επιβολή ορίου στο μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών

Η Premier League σχεδιάζει να επιβάλλει όριο στα χρήματα που θα ξοδεύουν οι ομάδες για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να μην υπάρχει τεράστια χάσμα.

Η Premier League θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συνάντησή της την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη και ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθεί είναι το ενδεχόμενο να επιβληθεί όριο στα χρήματα που ξοδεύουν οι ομάδες για τους μισθούς των παικτών για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Μια από τις επτά επιλογές που προκρίνονται ως “όριο” είναι να μπει στα τετραπλάσια χρήματα από αυτά που λαμβάνει η τελευταία ομάδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κάτι που δεν είναι συγκεκριμένο.

Ο λόγος που σκέφτονται να το κάνουν αυτό είναι λόγω του μεγάλου οικονομικού χάσματος το οποίο θα διογκωθεί, λόγω των ομάδων του Champions League και του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Τη σεζόν 2021/22 η Νόριτς που ήταν ουραγός έλαβε 116 εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα που ξόδεψε τα περισσότερα λεφτά σε μισθούς ήταν η Γιουνάιτεντ που ξόδεψε 446 εκατομμύρια ευρώ, άρα με βάση αυτό το όριο ήταν νομότυπη.

Ένα άλλο σχέδιο που εξετάζεται είναι το συνολικό κόστος (μισθοί και μεταγραφές) να φτάνει το 85% των εσόδων. Η UEFA εξετάζει το ίδιο μέτρο, αλλά με μικρότερο ποσοστό (70%).

To Top