Η RedBird Capital μπήκε «σφήνα» για την εξαγορά της Μίλαν

Η Μίλαν βρίσκεται ένα βήμα απ’ την επιστροφή της στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 11 χρόνια (τελευταίο σκουντέτο της ήταν το 2011) και την ίδια ώρα, ανεβαίνει το… θερμόμετρο γύρω από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της, καθώς προέκυψε και δεύτερο επενδυτικό γκρουπ, που έκανε κίνηση για την αγορά της.

Ο λόγος για την RedBird Capital Partner, η οποία ξεκίνησε επίσημα συζητήσεις με τη σημερινή ιδιοκτησία των «νερατζούρι», μπαίνοντας… σφήνα στην αντίστοιχη κίνηση της Investcorp από το Μπαχρέιν.

Η RedBird είναι ένας απ’ τους επενδυτές της Fenway Sports Group, που έχει στην ιδιοκτησία της τη Λίβερπουλ και την ομάδα μπέιζμπολ, Red Sox της Βοστόνης, ενώ παράλληλα κατέχει το βασικό μετοχικό μερίδιο και στη γαλλική Τουλούζ.

Η είδηση της προσέγγισης της RedBird προς το αμερικανικό επενδυτικό γκρουπ Έλιοτ, επιβεβαιώθηκε και σε ρεπορτάζ από το βρετανικό Sky Sports.

Η αραβική Investcorp είχε το αποκλειστικό προνόμιο της διαπραγμάτευσης με την ιδιοκτησία της Μίλαν, έως τα τέλη Απριλίου, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία για το ποσό της εξαγοράς της ιταλικής ομάδας. Η διαπραγμάτευση πάντως, συνεχίζεται και με το επενδυτικό γκρουπ από το Μπαχρέιν, που έχει προτείνει το ποσό του 1,18 δις ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των χρεών της ομάδας.

To Top