Η UEFA απένειμε στον Ντρογκμπά το «President’s Award» για το 2020

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά τιμήθηκε με το ετήσιο «President’s Award» της UEFA για την ακτιβιστική του δράση στο ποδόσφαιρο και πρόκειται να παραλάβει το βραβείο στο γκαλά που θα διεξαχθεί στη Νιόν (1/10).  

Το «President’s Award» απονέμεται ετησίως από την UEFA τα τελευταία 22 χρόνια (με εξαίρεση το 1999, το 2015 και το 2016) στις προσωπικότητες του ποδοσφαίρου που με την απαράμιλλη δράση τους εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου συνέβαλαν στην ανάπτυξή και την αναβάθμισή του. Και για το 2020, το τιμώμενο πρόσωπο που αποφάσισε να αναδείξει η διοργανώτρια αρχή είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Ο θρυλικός παλαίμαχος στράικερ είχε αναπτύξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του ακτιβιστικές δράσεις στην πατρίδα του, την Ακτή Ελεφαντοστού, συγκεντρώνοντας χρήματα για την κατασκευή παιδικού νοσοκομείου, ενώ το 2010 είχε ανακηρυχθεί ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη από το περιοδικό «Time». Πλέον, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο βοηθώντας τις ζωές χιλιάδων παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες μέσω του ιδρύματός του, «Didier Drogba Foundation», αποτελώντας έτσι ένα δυναμικό πρότυπο για τις γενιές των ποδοσφαιριστών.

Έτσι, ο Ντρογκμπά έλαβε την τιμητική διάκριση και είναι ο πρώτος Αφρικανός νικητής του βραβείου, με τον Ερίκ Καντονά να παραλαμβάνει τον περσινό τίτλο με έναν αξέχαστο, μάλιστα, λόγο στο γκαλά που παρουσίασε ο ίδιος ο Ιβοριανός «μύθος».

«Είναι ηγέτης, πρωτοπόρος κι αφοσιωμένος στο να επιτυγχάνει μέσα στο γήπεδο όπως και να βοηθά άλλους ανθρώπους εκτός αυτού», δήλωσε για τον Ντρογκμπά ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ενόψει της επίσημης βράβευσής του.

Φυσικά τα λόγια είναι περιττά για την ποδοσφαιρική του πορεία. Ο Ντρογκμπά μεγαλούργησε με τα χρώματα της Τσέλσι, σκοράροντας 164 γκολ σε 381 εμφανίσεις για να μείνει μια για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας της. Επίσης, κατάφερε να οδηγήσει την εθνική της Ακτής για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας και ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο της τέρμα στη διοργάνωση.

To Top