ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η UEFA αποκαθιστά την… τάξη και σφραγίζει το ευρωπαϊκό “διαβατήριο” του Άρη!

Ο Άρης έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία της δικαίωσης προς την UEFA για το σκάνδαλο που στήθηκε εις βάρος του και πλέον περιμένει το θετικό μήνυμα ώστε να προχωρήσει στο χτίσιμο της ομάδας.

Η σημερινή μέρα λογικά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, οι συνεργάτες του και το νομικό τμήμα της ΠΑΕ “έτρεξαν” μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για να συλλέξουν όλα τα στοιχεία που χρειαζόντουσαν και τώρα περιμένουν τη δικαίωση. Μια δικαίωση που υπάρχει πίστη πως δεν θα αργήσει να έρθει.

Η ΠΑΕ Άρης, όπως είναι ήδη γνωστό, βρέθηκε να αντιμετωπίζει ένα… απρόοπτο εμπόδιο σχετικά με την αδειοδότηση. Ενώ την εξασφάλισε τυπικότατα, έγκυρα και έγκαιρα και μάλιστα  με ψήφους 4-1 από την επιτροπή αδειοδότησης (έχοντας καταβάλει 4.600.000 ευρώ… ζωντανά χρήματα), ήρθε εντελώς ξαφνικά (;) ο πρόεδρος της, Βασίλης Σαράκης να “φάει” τα… σωθικά της αξιοπιστίας του ελληνικού πρωταθλήματος, στέλνοντας τον Άρη στη… δευτεροβάθμια επιτροπή, μετά από ένσταση.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Άρης αντέδρασε και προσέφυγε στην UEFA. Συγκεκριμένα, έχει στείλει στοιχεία που είναι ατράνταχτα! Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζήτησε στοιχεία και ό,τι ζήτησε το έχει στείλει η ΠΑΕ Άρης με κομβικό σημείο την υπόθεση για την οφειλή των 58.000 ευρώ στον Παλαθουέλος, η οποία αφορά τη χρήση 2022-23 από τη στιγμή που τελεσιδίκησε στις 27 Ιανουαρίου 2022 κι ενώ κάθε σύλλογος είναι υποχρεωμένος να “κλείσει” ή να διακανονίσει τις οφειλές του μέχρι τις 31/12/2021.

Όπως αναφέραμε και χθες σε σχετικό ρεπορτάζ, η UEFA κινείται βάσει των κανονισμών και θα κρίνει με βάση τον… κανονικό κανονισμό και το άρθρο 50 κι όχι την πατέντα της εξυγίανσης που προέκυψε από τους σκοτεινούς διαδρόμους της ΕΠΟ. Είναι γνωστό ότι επίσημα πλέον, ότι είχαμε την ακύρωση της προγραμματισμένης για το Σάββατο συγκέντρωσης με τους πολιτικούς, η οποία αποτελεί επί της ουσίας ένα προάγγελο θετικών εξελίξεων στο θέμα της αδειοδότησης.

Το επιχειρούμενο σκάνδαλο, μετά από τις μεγάλες αντιδράσεις και τη σθεναρή στάση που κράτησε ο σύλλογος, ενωμένος και δυνατός όσο ποτέ, δείχνει ότι δεν θα περάσει, τη στιγμή που υπήρξε και σειρά δηλώσεων συμπαράστασης στον Άρη από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα.

Λογικά αυτό αναμένεται να καταγραφεί και επίσημα σήμερα, με την UEFA να λύνει τον “γόρδιο δεσμό”. Αυτό που προκύπτει από πολλές και διαφορετικές πλευρές πλέον, είναι ότι η υπόθεση της αδειοδότησης θα τελειώσει άμεσα με τον Άρη να διατηρεί την άδεια συμμετοχής και να παίζει κανονικά στα προκριματικά του Europa Conference League.

To Top