Η UEFA ενέκρινε το “Ολίμπικο” για το Euro 2020

Το “πράσινο φως” άναψε η UEFA για το στάδιο “Ολίμπικο” της Ρώμης ως ένα απ’ τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες του προσεχούς Euro 2020.

“Οι αρχές εγγυήθηκαν πως τουλάχιστον το 25% της χωρητικότητας του γηπέδου θα καλυφθεί. Ως αποτέλεσμα αυτού, η UEFA επιβεβαιώνει ότι η Ρώμη καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις σαν διοργανώτρια πόλη του τουρνουά” ανέφερε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Η FIGC είχε ανακοινώσει χθες (13/04) πως το 25% του χωρητικότητας 72.698 θέσεων “Ολίμπικο” θα μπορεί να υποδεχθεί θεατές, μετά την έγκριση της ιταλικής κυβέρνησης.

Η Ρώμη θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2020 στις 11 Ιουνίου, ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθούν στο “Ολίμπικο” και οι αγώνες ομίλου της “σκουάντρα ατζούρα” με την Ελβετία και την Ουαλία κι ένας προημιτελικός.

Το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι, η Κοπεγχάγη, η Γκασκώβη, η Βουδαπέστη, η Αγία Πετρόπουλη και το Μπακού έχουν ήδη λάβει το “πράσινο φως” της UEFA, καθότι θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν θεατές στα γήπεδά τους.

 

To Top