ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Θάνος: “Ο Άρης λάμπει ακόμη στην Ευρώπη, σημαντική η δράση Καρυπίδη στην Κίνα”

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος μίλησε με αφορμή το φιλικό ανθρωπιάς στο Παλέ, χωρίς να κρύψει τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Όπως είπε μεταξύ άλλων στο Yellow Radio 92.8

-Για την στήριξη της Περιφέρειας στον φιλανθρωπικό αγώνα στο Αλεξάνδρειο:

Ο Άρης και ο αθλητισμός είναι οικογένεια και είμαστε δίπλα σε αυτή την πρωτοβουλία. Στηρίζουμε την ΚΑΕ Άρης σε αυτό τον πολύ καλό σκοπό.

-Για τον Άρη:

Τον συναντάμε πολύ στο εξωτερικό και όταν μιλάνε για Θεσσαλονίκη αναφέρονται στον Άρη. Είναι η πραγματικότητα και μακάρι να μπορέσει η ομάδα να βρει το ένδοξο παρελθόν της. Το ζητάει και ο Ευρωπαίος πολίτης εκτός από εμάς.

-Για το πως μπορεί να εισπράξει ο Άρης την αναγνωρισιμότητα:

Θα πρέπει να υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο σε επίπεδο υποδομών αλλά και στο κομμάτι της προβολής. Πάρα πολλές φορές έχουν έρθει τουρίστες για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα του Άρη. Θέλουμε να υπάρχει συνέπεια και στην εξωστρέφεια που δίνει στη Θεσσαλονίκη ο αθλητισμός. Ο Άρης είναι ένα σωματείο που έχει τέτοια ιστορία, με τα οποία μπορεί να πάρει προστιθέμενη αξία ο τωρινό Άρης. Είμαστε σε επικοινωνία με την διοίκηση. Θεωρώ ότι θα πρέπει και οι διοικήσεις να έχουν στο μυαλό τους αυτό που λέω.

-Για τις ευθύνες στους πολιτικούς:

Άνθρωποι προσπάθησαν να καπηλευτούν το οπαδικό αίσθημα για να μπουν σε θέσεις διοικητικές, χωρίς να μπορέσουν να βοηθήσουν όσο υπόσχονται. Είναι λογικό και εγώ ως Αρειανός να έχουμε μία αμφισβήτηση στο γεγονός ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις ομάδες. Θέλει πολλή δουλειά, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό από διοικήσεις και στήριξη στον Ερασιτέχνη. Ο επαγγελματικός αθλητισμός έρχεται και παρέρχεται. Ο Ερασιτέχνης κρατάει την φλόγα των ομάδων αναμμένη.

-Για τα σχέδια που θα πρέπει να παρουσιάσει ο Άρης:

Να είναι ρεαλιστικά και να έχουν βάση, να ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα που θα μπορούν να γίνουν. Κουραστήκαμε όλοι από τις υπερβολές. Να εκπροσωπήσουμε συνολικά τα συμφέροντα της πόλης.

-Για την συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Καρυπίδη και τους Κινέζους επιχειρηματίες, όπου ήταν παρών:

Εκεί γίνεται μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει στήσει ο κ. Καρυπίδης και το κομμάτι της εξωστρέφειας για την εμπορική σύνδεση με την εξαγωγή τροφίμων στην Κόνα. Είναι μία πολύ μεγάλη αγορά η Κίνα και τους ενδιαφέρει πολύ η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη. Έχουμε ως περιφέρεια το 25% του συνολικού προϊόντος. Οι επιχειρήσεις του κ. Καρυπίδη, έχουν αναπτυχθεί σε σχέση με την αγορά της Κίνας κι αυτό είναι σημαντικό κι έχει έμμεσα αυτό αντίκτυπο και στην ομάδα”.

To Top