Θέαμα και νοσταλγία από τους βετεράνους Ρεάλ και Γιουνάιτεντ (video)

Το χρόνο γύρισαν πίσω οι βετεράνοι σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έλαμψαν ξανά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σε μια αναμέτρηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Νικητές αναδείχθηκαν οι Μαδριλένοι με 3-2, όπως συνέβαινε και στα επίσημα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων πριν από 10-15 χρόνια…

Αστέρια από το πρόσφατο αλλά και από το πιο μακρινό παρελθόν, θυμήθηκαν τα καλύτερά τους χρόνια στο «Corazon Classic Match», το οποίο διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των παιδιών της Αφρικής, όπου η Ρεάλ διατηρεί ποδοσφαιρικές ακαδημίες.

Μπροστά σε περισσότερους από 60.000 φιλάθλους και με τον Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, λίγους μήνες μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, οι παλαίμαχοι των δύο θρυλικών ομάδων έδειξαν ότι παραμένουν ξεχωριστοί, προσφέροντας σπάνιο θέαμα.

Δεν θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς, όταν σ’ ένα γήπεδο βρίσκονται μαζί οι Ζιντάν, Ρεδόντο, Φίγκο, Ιέρο, Ρομπέρτο Κάρλος, Μπουτραγκένιο από τη μία πλευρά και οι Σέριγχαμ, Κόουλ, Γιορκ, Φαν ντερ Σαρ από την άλλη.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2, με υπέροχα γκολ του Φερνάντο Μοριέντες (7′), του Λουίς Φίγκο (11’), αλλά και του διαχρονικά φινετσάτου Φερνάντο Ρεδόντο (68’), ο οποίος είχε πετύχει το τελευταίο του τέρμα το… 1997, πριν καν φτάσει στο ζενίθ της καριέρας του!
Στο Μάντσεστερ, πάντως, ακόμα να ξεχάσουν το καταπληκτικό τακουνάκι – ντρίμπλα του Αργεντινού πάνω στον Χένινγκ Μπεργκ, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2000…

Για τη Γιουνάιτεντ, ο Λι Σαρπ ισοφάρισε προσωρινά στο 9’ και ο Τέντι Σέριγχαμ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 85’, αλλά ο ίδιος παίκτης είχε αστοχήσει σε πέναλτι νωρίτερα, ενώ το σκορ ήταν στο 2-1.

Διαιτητές ήταν ο Ιταλός Πιερλουίτζι Κολίνα και ο Ισπανός Βελάσκο Καρμπάγιο.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μπούγιο (31’ Ίλγκνερ, 62’ Κοντρέρας), Τσέντο (25’ Σαμπίδο, 46’ Φερνάντο Σανθ, 70’ Ρόχας), Ιέρο (46’ Καράνκα), Σαντσίς (46’ Ελγκέρα), Ρομπέρτο Κάρλος (76’ Γκαρθία Κορτές), Ρεδόντο (76’ Ράμις), Ζιντάν (82’ Χούλιο Γιορέντε), Φίγκο (76’ Βελάσκο), Μαρτίν Βάθκεθ (46’ Αμαβίσκα), Μπουτραγκένιο (37’ Σαντιγιάνα, 62’ Ιβάν Πέρεθ), Μοριέντες (46’ Αλφόνσο Πέρεθ).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Φαν ντερ Σαρ (62’ Φαν ντερ Χάουβε), Γιόνσεν, Ντάμπλιν, Έργουιν, Φόρτσουν, Μάρτιν (72’ Τόμας), Μπλόμκβιστ, Σαρπ (72’ Λι Μάρτιν), Γιορκ, Κόουλ, Σέριγχαμ.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

To Top