Θέλει να εφαρμόσει σκληρό salary cap το ΝΒΑ

Το ΝΒΑ θα ήθελε να εφαρμόσει το «μέγιστο σύνολο αποδοχών της ομάδας» στην επόμενη συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης, αλλά η εθνική ένωση παικτών Μπάσκετ δεν συμφωνεί, όπως ανέφερε το ESPN.

Το ΝΒΑ ανησυχεί ότι η τεράστια μισθοδοσία ομάδων όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς και οι Μπρούκλιν Νετς-σύλλογοι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τεράστιους φόρους πολυτελείας-δυσκολεύει τους μικρότερους συλλόγους να ανταγωνιστούν.

Ενώ το νέο σχέδιο ακούγεται ουσιαστικά σαν ένα σκληρό ανώτατο όριο μισθών (salary cap), το ΝΒΑ φέρεται να προτιμά να αναφέρεται στο σχέδιό του ως «ανώτατο όριο δαπανών».

Οι πλευρές αντιμετωπίζουν προθεσμία στις 15 Δεκεμβρίου για να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους. Η τρέχουσα συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης διαρκεί μέχρι τη σεζόν 2023-24.

Σύμφωνα με το ESPN, μόνο 10 από τις 30 ομάδες του NBA έχουν μισθούς πέραν της επιβολής του φόρου πολυτελείας των 150,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτοί οι 10 σύλλογοι πρόκειται να πληρώσουν φόρο πολυτελείας 697 εκατομμύρια δολάρια. Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται οι Ουόριορς (176,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρο πολυτελείας), οι Κλίπερς (145 εκατομμύρια δολάρια) και οι Νετς (108,9 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με το ESPN, άλλες προτεραιότητες για τους ιδιοκτήτες στις διαπραγματεύσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απαίτηση από τους παίκτες να έχουν τελειώσει ένα έτος λυκείου για να μπορέσουν να γίνουν ντραφτ.

To Top