Θέλει να κρατήσει τους Έλληνες, μπορεί;

Με τα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν στον Άρη και την αγορά, είναι πολύ δύσκολη η παραμονή των Ελλήνων παικτών της περσινής ομάδας. Οι κίτρινοι έχουν περιορισμένο μπάτζετ, οι συγκεκριμένοι παίκτες σαφώς μεγαλύτερες αποδοχές και θα έχουν και προτάσεις καλύτερες από αυτές που μπορεί να κάνει ο Άρης και έτσι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα αρχίσει να “χτίζει” την ομάδα σχεδόν από το… μηδέν.

Ο Χρήστος Ταπούτος δεν έχει συμφωνήσει ακόμα στον διακανονισμό της οφειλής που υπάρχει προς το πρόσωπό του. Του οφείλονται περίπου 100.000 ευρώ από την περασμένη διετία και η ΚΑΕ θα προσπαθήσει να “κουρέψει” αυτό το ποσό, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει τον Ταπούτο οικονομικά να παραμείνει και την επόμενη χρονιά, όταν το μπάτζετ δεν θα ξεπεράσει για τους παίκτες τα 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας φόργουορντ έχει προτάσεις από το εξωτερικό και ήδη σκέφτεται να επιχειρήσει την… μετανάστευσή του.

Ο Δημήτρης Βεργίνης παρομοίως. Έχει λαμβάνειν ένα ποσό μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ, το οποίο λογικά θα “πέσει” μέσα από τις διαπραγματεύσεις, όμως και πάλι οι κίτρινοι δύσκολα μπορούν να κρατήσουν τον Έλληνα γκαρντ. Το καλό δεύτερο μισό στο πρωτάθλημα και η παρουσία του στην Εθνική Ανδρών Β’ τον έχουν κάνει ελκυστικό προς άλλες ομάδες, κυρίως του εξωτερικού και εκεί ο Άρης δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στην πρότασή του.

Ο Γιώργος Μπόγρης θέλει να μείνει, το δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του στην συνάντηση με τον Λευτέρη Αρβανίτη, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την οικονομική πρόταση που θα του γίνει. Είναι πάντως βέβαιο πως ο Μπόγρης και λόγω θέσης και λόγω ηλικίας θα έχει προτάσεις από το εξωτερικό, ειδικά αν ληφθεί υπ’ όψιν η εξαιρετική του απόδοση με την δεύτερη ομάδα της Εθνικής Ανδρών.

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης επίσης δεν πρόκειται να μείνει στον Άρη, κυρίως γιατί είναι εκτός πλάνων Αλεξανδρή και λιγότερο γιατί μπορεί να βρει καλύτερες προτάσεις αλλού.

Υπάρχουν επίσης οι Νταν Μαυραειδής, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βασιλειάδης και Λευτέρης Μποχωρίδης με συμβόλαιο. Οι τρεις πρώτοι λογικά θα συνεχίσουν, έχοντας βοηθητικό ρόλο στην ομάδα. Για τον Μποχωρίδη υπάρχει η σκέψη να προωθηθεί και να έχει πολύ πιο συγκεκριμένο αγωνιστικό ρόλο από την περσινή χρονιά, αλλά στην δική του υπόθεση, θα πρέπει να συμφωνήσει με τη διοίκηση για να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, το οποίο είναι κατατεθειμένο μονομερώς από την ΚΑΕ από τη μέρα ενηλικίωσής του (18 Απριλίου).

Τέλος, υπάρχει και ο Σπύρος Μούρτος, που έχει συμβόλαιο με την ομάδα και ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του σε ΟΦΗ και Ίκαρους Σερρών. Γι’ αυτόν θα αποφασίσει ο Αλεξανδρής.

 

To Top